Тірамісу з лікером «Амарето» і апельсиновою цедрою – вишуканий, повітряний десерт, батьківщина якого Італія. Дивно, але спочатку це ніжне тістечко називали «герцогським супом». Вперше тірамісу приготували в Сієні для аристократичної родини Медичей, відомих своїм норовистим характером. Дослівно назва десерту перекладається як «тягни мене вгору» або «підбадьорь мене» через здатність піднімати настрій. Більшість інгредієнтів для класичного тірамісу можна замінити ідентичними, але більш доступними. Замість сиру маскарпоне можна взяти будь-який вершковий сир або жирні вершки. Лікер «Амарето» можна замінити ромом або коньяком.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукровою пудрою до піни. Обережно додати в суміш маскарпоне, не перестаючи збивати.
Окремо збити білки, додати трохи солі. Додати збиті білки до суміші жовтків і сиру.
У холодну каву додати лікер. Печиво викласти у глибоку форму, залити кавово-лікерною сумішшю. Викласти крем на печиво, прибрати в холодильник на 5-6 годин, після - присипати зверху какао-порошком, подрібненими зернами кави і цедрою.