Томатний сорбет із м'ятою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Томатний сорбет із м'ятою

У спекотні літні дні ідеальна така страва, як сорбет. Він являє собою холодний десерт, особливий вид морозива. Найчастіше його готують із фруктів і ягід. У цьому ж рецепті пропонується приготувати сорбет із помідорів. Томатний сорбет, безумовно, сподобається прихильникам здорового харчування. Він готується з натуральних овочів з додаванням лимонного соку, невеликої кількості цукру і томатної пасти. Такий сорбет в літню спеку освіжить і підніме тонус. Порада: щоб не утворилися крупні кристали льоду, кожну годину при заморожуванні злегка збивайте сорбет виделкою. Готовий сорбет потрібно акуратно покришити і подавати в стаканчиках, при бажанні надівши на край стаканчика скибочку лимона.

Інгредієнти

  • Лимон - 2,5 шт.
  • Цукор тростинний - 2 ст. л.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Майоран - за смаком
  • Базилік - за смаком
  • М'ята свіжа - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Помідори - 1,5 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Зробити надрізи на помідорах. Залити на 2 хвилини окропом, зняти шкірку. Помідори подрібнити. Дрібно нарізати цибулю.

  • 02

    У каструлі змішати помідори, цибулю, м'яту, базилік і майоран, варити на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Витягнути трави, помідори остудити, подрібнити блендером, перекласти в ємність для морозильної камери холодильника.

  • 03

    Додати лимонний сік і томатну пасту, всипати цукор. Покласти в холодильник мінімум на 4 години.