Томатний суп із морепродуктів
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Томатний суп із морепродуктів

Пропонуємо простий у приготуванні, смачний і ароматний томатний суп із морепродуктів. До всіх перерахованих переваг цього супу можна додати ще корисність. Пропонована як інгредієнт супу суміш із морепродуктів (морський коктейль) зазвичай складається з кальмарів, креветок, восьминогів і мідій, які є багатим джерелом йоду, селену, заліза, кальцію, фосфору, калію, цинку, а також вітамінів A, E і групи B. Крім того, дуже важливо, що морепродукти містять поліненасичені жирні кислоти. Якщо Ви стежите за своєю вагою, можете їсти морепродукти, не побоюючись за свою фігуру. Порада: збиті яйця в киплячий суп потрібно вливати тоненькою цівкою, безперервно помішуючи рідину в каструлі ложкою.

Інгредієнти

  • Суміш із морепродуктів - 250 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Помідори - 1 шт.
  • Сік томатний - 350 г.
  • Шафран - 1 ч. л.
  • Трави прованські - 1 ч. л.
  • Базилік сушений - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Промити суміш із морепродуктів під кип'яченою водою, перекласти їх в каструлю, залити 0,5 л. води. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити протягом 5 хвилин.

  • 02

    Поки варяться морепродукти, очистити цибулю і часник, подрібнити. Обсмажити цибулю з часником на сковороді з невеликою кількістю олії.

  • 03

    Додати в каструлю обсмажену цибульно-часникову суміш. На тій же сковороді обсмажити також з невеликою кількістю олії подрібнені помідори і перець.

  • 04

    Додати суміш із перцю і помідорів в каструлю з супом.

  • 05

    Влити в каструлю томатний сік. Додати спеції. Після закипання варити 5 хвилин. Додати лимонний сік, за смаком додати сіль і перець.

  • 06

    Перед подачею збити яйця, влити в суп. Варити ще 5 хвилин під кришкою.