Томатний суп з рисом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Томатний суп з рисом

Перші страви з додаванням томатів дуже популярні і присутні в багатьох кухнях світу. При чому, до даної категорії відносяться не тільки борщ, розсольник і харчо. У великій різноманітності представлені і томатні супи. Холодні і низькокалорійні – для літа, гарячі і наваристі – для холодної пори року. Приготуйте на обід легкий томатний супчик з рисом. Ця ситна, ароматна перша страва готується швидко і просто. У сезон овочів такий суп особливо актуальний, адже основу страви складають свіжі томати. Вони і надають супчику яскравий, насичений колір. М'якоть помідорів можна порізати на шматочки або подрібнити у блендері до пюре. Додайте в суп Вашу улюблену зелень за смаком.

Інгредієнти

  • Помідори - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Рис - 1/4 cклянки
  • Курячий бульйон - 1 л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Базилік сушений мелений - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Чебрець - за смаком
  • Шафран - за смаком
  • Цукор - за смаком
  • Томатна паста - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на сковороді на слабкому вогні на вершковому маслі протягом 4-5 хвилин.

  • 02

    Зняти з помідор шкірку. Розрізати навпіл, вичавити сік і видалити насіння (не викидати). Порізати м'якоть на невеликі шматочки. Нарізану м'якоть додати до цибулі і готувати протягом 3 хвилин на слабкому вогні.

  • 03

    Потім додати бульйон, сік і насіння помідорів, спеції (лавровий лист, базилік, петрушку, чебрець, шафран, сіль, мелений перець) і довести до кипіння.

  • 04

    Додати рис, зменшити вогонь до слабкого, накрити кришкою (залишити відкритим невеликий простір) і готувати 30 хвилин. В кінці додати цукор, томатну пасту, посолити, поперчити за смаком і подавати.