Томатний пиріг
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Томатний пиріг

У цьому рецепті використовується готове листкове тісто, яке як палочка-виручалочка допоможе Вам порівняно швидко приготувати томатний пиріг, спрощуючи процес приготування. До того ж, випічка з листкового тіста виходить дуже ніжною. Якщо тісто заморожене, розморозьте його заздалегідь. Не забудьте наколоти тісто виделкою, щоб воно не здулося. Серед інгредієнтів два види сиру, оливки і головне - помідори (адже пиріг томатний). Хоча, звичайно, назвати помідори головним інгредієнтом можна з натяжкою. У пирозі відчуваються смакові нотки абсолютно всіх інгредієнтів. В результаті приготування у Вас вийде дуже смачний, красивий пиріг.

Інгредієнти

  • Листкове тісто - 500 г.
  • Помідори - 3 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Моцарела - 200 г.
  • Пармезан - 200 г.
  • Майонез - 80 г.
  • Оливки - 40 г.
  • Гірчиця - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Базилік - 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Тісто розкачати, викласти у форму, проколоти виделкою. Випікати 10 хвилин. Зняти фольгу.

  • 02

    Змастити охолоджену основу гірчицею. Зверху посипати порізаними оливками.

  • 03

    Посипати тертою моцарелою. Зверху покласти тонко порізані помідори. Поперчити, посолити. Посипати рубаним часником, цибулею і базиліком.

  • 04

    Змішати майонез з тертим пармезаном. Викласти сирну суміш на пиріг. Випікати в духовці при 170°C 40 хвилин.