Тонке хрустке печиво з кунжуту
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 25 хв

Тонке хрустке печиво з кунжуту

Чи знаєте ви, що для того, щоб наситити організм життєво необхідним кальцієм, далеко не єдиний вихід - кілограмами поглинати сир та іншу звичну нам молочку. І ковтати кальцій в пігулках теж не потрібно. Пропонуємо вам замість усього цього ... спекти печиво. Ні, у нас все в порядку з логікою. Просто ми знаємо, що в кунжуті кальцію міститься набагато більше, ніж в молочних продуктах, і засвоюється він при цьому набагато краще. До речі, печиво за цим рецептом виходить легким, тоненьким і дуже хрустким, з яскраво вираженою карамельно-горіховою нотою. При цьому воно практично не містить борошна та олії, так що його цілком можна зарахувати до дієтичного меню. У всякому разі воно не менш смачне, ніж інша випічка, але при цьому, як ви вже зрозуміли, користь від нього очевидна.

Інгредієнти

  • Кунжут - 150 г
  • Борошно - 65 г
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло - 60 г + ще трохи для змащування
  • Тростинний цукор - 250 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Лимон - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно, розпушувач і сіль просійте в миску.

  • 02

    З половинки лимона вичавіть 1 ч.л. соку.

  • 03

    Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі для розм'якшення, після міксером збийте з цукром.

  • 04

    Потім додайте яйце, ванільний цукор і лимонний сік і збивайте ще приблизно 30 секунд.

  • 05

    Не припиняючи збивання, на низькій швидкості міксера порціями введіть в суміш борошно, збийте до однорідності.

  • 06

    Після лопаткою вмішайте в суміш кунжут

  • 07

    Ємність з тістом накрийте тарілкою і поставте в холодильник на 1 годину.

  • 08

    Духовку нагрійте до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть її вершковим маслом.

  • 09

    Чайною ложкою викладіть коржики на великій відстані один від одного, тому що вони розтікаються - всього на противень уміщається близько 12 штук. В результаті в процесі випічки кожне печиво повинно вийти приблизно 0,7 см в діаметрі.

  • 10

    Випікайте печиво в нагрітій духовці близько 8-9 хвилин, уважно стежте, щоб воно не підгоріло (якщо печиво сильно зазолотиться, його хвилин через 5 можна перевернути на інший бік).

  • 11

    Готове печиво остудіть і подавайте до чаю або кави.