Торт "Біла і чорна магія"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 3 г 30 хв

Торт "Біла і чорна магія"

Давно мрієте про захоплюючий смак незвичайного десерту? Це можна виправити! Пропонуємо поринути в магічну хмару чаклунства білого і чорного шоколаду разом з горішками і соковитою вишенькою. Поворожити над цим тортиком все-таки доведеться, але результат вас неодмінно порадує і приємно здивує. Максимум задоволення, пристрасті і натхнення - це те, що у результаті повинне вийти. Приміряйте сьогодні образ доброї феї, яка дарує ці радощі своїм коханим. Ваш торт неодмінно розчиниться в їх серцях. Приєднуйтеся до нашої чарівної кухні і творіть "солодкі дива" щодня! А з нами це легко!

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 270 г.
  • Цукор - 175 г.
  • Яйце - 3 шт.
  • Борошно - 100 г.
  • Какао-порошок - 50 г.
  • В'ялена вишня - 100 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Волоський горіх - 50 г.
  • Гіркий шоколад - 750 г.
  • Чай (міцний) - 150 мл.
  • Білий шоколад - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Теплою водою обмити в'ялену вишню, обсушити і видалити кісточки. Ізюм так само обмити. Грецький горіх посікти на великі шматки, потім, постійно помішуючи, трохи обсмажити на розжареній сковороді протягом 4 хв.

  • 02

    Гіркий шоколад розтопити на водяній бані. Коли шоколад повністю розтопиться, додати вершкове масло і яйця. Збивати до однорідності.

  • 03

    В отриману масу підсипати просіяне борошно, какао-порошок, вишню, родзинки і обсмажені горіхи.

  • 04

    Високу форму для випікання змастити вершковим маслом. Потім вистелити пергаментним папером, а стінки ємності вистелити пергаментною стрічкою. Вилити туди тісто і відправити випікатися в заздалегідь розігріту до 170ºС духовку на 1 г. 50 хв.

  • 05

    Поки готується бісквіт, необхідно заварити міцний чай (150 мл.).

  • 06

    На стіл викласти готовий бісквітний корж. За допомогою дерев'яної шпажки зробити в ньому декілька глибоких проколів. Залишити на 30 хв. Перевернути на іншу сторону, і проробити те ж саме. Накрити чистим рушником і дати постояти ще 30 хв.

  • 07

    Гіркий і білий шоколад розтопити на водяній бані. Розстелити на столі пергаментний папір і вилити на нього половину чорного шоколаду. Акуратно розрівняти (товщина пласту 3 мм.). Помістити на 30 хв. в холодильник. Після чого, обмазати остиглий пласт шоколадною масою, що залишилася. Знову відправити у холодильник на 10 хв.

  • 08

    У кондитерський мішок помістити половину розтопленого білого шоколаду. Вийняти пласт остиглого чорного шоколаду і білою масою намалювати на ньому часті тонкі смуги. Поставити в холодильник на 10 хв.

  • 09

    Дістати шоколад з холодильника (важливо, щоб він не став ламким!), і нарізати його трикутниками (вони можуть бути різної висоти). Слід різати великим гострим ножем і постійно змочувати його в теплій воді.

  • 10

    Помістити торт на пергамент і обмазати з боків розтопленим білим шоколадом. Обережно вдавити з усіх боків шоколадні трикутники так, щоб вони трохи заходили один на одного. Верхівку торта можна прикрасити крихітними шматочками шоколаду.