Торт "Мікадо" універсальний. Він має величезну кількість варіантів виконання. Інтернет рясніє чудовими рецептами, що не схожі один на один, але під назвою торт "Мікадо". Більшість з цих рецептів торту «Мікадо» дуже вдалі. Наш рецепт приготування торту "Мікадо" є оригінальним. Тому результат вас не може не порадувати. До слова сказати, торт "Мікадо" вважається вірменським десертом. Саме слово "мікадо" перекладається з японської як "високі ворота". Торт дійсно виправдовує цю назву, так як він має бути високим. Торт "Мікадо" має брата -це наш вітчизняний слов'янський медовик. Він печеться за таким же принципом, що і торт "Мікадо". Хто з них смачніше вирішувати вам.
Для тіста розм'якшене масло збити зі сметаною. Розпушувач з'єднати з борошном і додати в масляно-сметанну масу.
Розділити тісто на 7 частин. Розкачати кулі і відкласти в холодильник на 60 хвилин.
Після цього з коржів розкачати пласти завтовшки 3 мм., викласти на деко, застелене пергаментом і випікати в духовці 10 хвилин при температурі 200°С кожен пласт.
Для крему з'єднати жовтки, додати ванільний цукор, какао-порошок, цукрову пудру і розтерти вінчиком до білого кольору.
Потім додати масло, кімнатної температури і добре перемішати. Додати в масу згущене молоко.
Готові коржі змастити кремом. Скласти один на один і посипати зверху тертим чорним шоколадом. Можна додати трохи какао.