Торт "Мікадо"
Кількість порцій - 12
Час приготування - 3 г 30 хв

Торт "Мікадо"

Торт "Мікадо" універсальний. Він має величезну кількість варіантів виконання. Інтернет рясніє чудовими рецептами, що не схожі один на один, але під назвою торт "Мікадо". Більшість з цих рецептів торту «Мікадо» дуже вдалі. Наш рецепт приготування торту "Мікадо" є оригінальним. Тому результат вас не може не порадувати. До слова сказати, торт "Мікадо" вважається вірменським десертом. Саме слово "мікадо" перекладається з японської як "високі ворота". Торт дійсно виправдовує цю назву, так як він має бути високим. Торт "Мікадо" має брата -це наш вітчизняний слов'янський медовик. Він печеться за таким же принципом, що і торт "Мікадо". Хто з них смачніше вирішувати вам.

Інгредієнти

  • Сметана - 200 г.
  • Вершкове масло - 500 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Борошно - 3 ст.
  • Чорний шоколад - 100 г.
  • Какао - 4 ч. л.
  • Жовток - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 1 ст.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.
  • Згущене молоко - 250 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для тіста розм'якшене масло збити зі сметаною. Розпушувач з'єднати з борошном і додати в масляно-сметанну масу.

  • 02

    Розділити тісто на 7 частин. Розкачати кулі і відкласти в холодильник на 60 хвилин.

  • 03

    Після цього з коржів розкачати пласти завтовшки 3 мм., викласти на деко, застелене пергаментом і випікати в духовці 10 хвилин при температурі 200°С кожен пласт.

  • 04

    Для крему з'єднати жовтки, додати ванільний цукор, какао-порошок, цукрову пудру і розтерти вінчиком до білого кольору.

  • 05

    Потім додати масло, кімнатної температури і добре перемішати. Додати в масу згущене молоко.

  • 06

    Готові коржі змастити кремом. Скласти один на один і посипати зверху тертим чорним шоколадом. Можна додати трохи какао.