Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Торт "П'яна вишня"
Торт "П'яна вишня"

Торт "П'яна вишня"

Приготування цього торта краще розділити на два етапи, з вечора підготувати вишню і бісквіт, а наступного дня зібрати торт. Це необхідно для того, щоб вишня як слід просочилася алкоголем і стала дійсно "п'яною", а бісквіт став більш твердим і з ним було простіше працювати. Тому, на жаль, швиденько "скласти" цей тортик до приходу непроханих гостей не вийде. Ну й добре: він такий смачний, що краще розділити його тільки з найближчими людьми, для яких не шкода витратити і пару днів на виготовлення цього шедевра. Втім, рецепт насправді досить простий, тож не лякайтеся і готуйте із задоволенням!

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Вишня (свіжа або свіжеморожена) — 2 склянки
  2. 2. Коньяк, бренді або горілка — 1 склянка
  3. 3. Яйця — 5 шт.
  4. 4. Цукор — 200 г
  5. 5. Сметана — 2 ст.л. (з гіркою)
  6. 6. Борошно — 150 г
  7. 7. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  8. 8. Какао — 6 ст.л.
  9. 9. Вершкове масло — 250 г
  10. 10. Згущене молоко — 200 г
  11. 11. Цукрова пудра — 4 ст.л. (з гііркою)
  12. 12. Чорний шоколад — 100 г
  13. 13. Картопляний крохмаль — 1 ст.л.

Етапи готування

  1. З вишень видалити кісточки і залити їх алкоголем. Накрити харчовою плівкою, прибрати в холодильник і дати настоятися не менше 12 годин (можна настоювати довше). Крім бренді, горілки або коньяку можна також використовувати вишневу наливку або червоне вино. Якщо вишня дуже кисла, можна також посипати її цукром (приблизно 2 ст.л.).

  2. Для бісквіту жовтки відділити від білків (білки прибрати в холодильник). У миску з жовтками всипати цукор і ванільний цукор і розтерти все до білого кольору.

  3. Додати сметану, перемішати. Потім поступово невеликими порціями просіяти в миску борошно і какао (4 ст.л.) і ще раз все перемішати.

  4. Охолоджені білки збити в міцну піну до появи піків. Обережно ввести білки в тісто, щоразу додаючи приблизно по 1/3, і перемішуючи тісто знизу догори.

  5. Форму для випічки застелити пергаментом, змастити його вершковим маслом і акуратно влити тісто. Випікати корж в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин (перші 20 хвилин ні в якому разі не можна відкривати духовку, інакше бісквіт опаде). Готовність бісквіта перевіряти, проткнувши його дерев'яною паличкою.

  6. Дати коржу трохи охолонути, потім дістати з форми і залишити на деякий час (краще всього на добу), щоб він відлежався.

  7. Після закінчення цього часу акуратно, щоб не поламати, зрізати з коржа весь верхній шар - він повинен бути товщиною приблизно 1,5 см. Відкласти його.

  8. Потім м'якыть коржа подрібнити ножем, не торкаючись дна і стінок, і обережно вийняти її - повинна залишитися основа з тіста зі стінками і дном товщиною приблизно 1-1,5 см. Пройтися ложкою по стінках і дну, щоб вирівняти поверхню. Отриману крихту відкласти.

  9. Вишню процідити через сито. Алкоголь зберегти. Полити ним дно і стінки коржа для просочення. Приблизно 1-2 ст.л. рідини можна залишити для крему і 4 ст.л. для глазурі.

  10. Вершкове масло (200 г.) розм'якшити, залишивши його при кімнатній температурі.

  11. Збити масло міксером до пишноти, поступово вливаючи згущене молоко. Збивати, поки маса не стане однорідною. Влити алкоголь і все добре перемішати.

  12. Отриманим кремом тоненько промастити "коробочку" з коржа. Потім всипати в крем бісквітну крихту і вишні і все добре перемішати - у вас вийде начинка для торта.

  13. Наповнити цією начинкою основу з коржа, накрити верхнім шаром - бісквітною "кришкою", щільно притиснути її і прибрати торт у холодильник.

  14. Тим часом приготувати глазур. У невеликій каструльці розтопити решту вершкового масла, всипати цукрову пудру і проварити все, помішуючи, до її повного розчинення.

  15. Всипати решту какао, алкоголю, крохмалю і поламаний на шматочки шоколад. Помішуючи, довести масу до розчинення шоколаду, зняти з вогню і трохи охолодити, так щоб глазур була ледь теплою.

  16. Отриманою глазур'ю в кілька прийомів облити верх і боки торта. Прибрати торт в холодильник до застигання глазурі, після чого його можна подавати. Декорувати торт можна на свій смак - для цього його можна прикрасити, наприклад, візерунками з масляного крему і вишнями.