Тортик-пухнастик за 3 хвилини (рецепт для НВЧ)
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Тортик-пухнастик за 3 хвилини (рецепт для НВЧ)

Тортик-пухнастик – дивовижно ніжний бісквітний десерт, який готується всього за 3 хвилини. Це паличка-виручалочка для господинь, які бажають побалувати гостей смачним частуванням. Набір продуктів, необхідний для приготування шоколадного тортика, практично завжди є в холодильнику. Розпушувач тіста можна замінити содою, а замість молока взяти кефір. При цьому бісквіт буде повітряним, пористим і «пухнастим». Важливо добре вимішати тісто до однорідної маси, інакше будуть грудочки. Воно не повинно бути занадто густим. Отриманий бісквіт можна змастити будь-яким кремом, згущеним молоком або джемом.

Інгредієнти

  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 45 г.
  • Олія - 45 г.
  • Какао-порошок - 30 г.
  • Цукор - 60 г.
  • Борошно - 45 г.
  • Крохмаль - 15 г.
  • Розпушувач для тіста - 5 г.
  • Сметана - 250 г.
  • Цукрова пудра - 80 г.
  • Печиво - 60 г.

Етапи приготування

  • 01

    У чашці змішати за допомогою виделки яйце та цукор. Потім додати какао. Борошно, крохмаль (якщо немає крохмалю, можна покласти тільки 4 ст. л. борошна) та розпушувач, добре перемішати. Потім додати олію та молоко.

  • 02

    Розмішати до отримання рідкого тіста. Тісто вилити в чашку (миску), об'ємом не менше 500 мл., поклавши на дно пергамент. Поставити в мікрохвильову піч рівно на 3 хвилини на максимальну потужність (1000 Вт).

  • 03

    Також можна зробити порції, розливши тісто в чашки. Бісквіт готовий, можна посипати цукровою пудрою та подавати до кави чи чаю. Або зробити тортик. Розрізати кожен окремий бісквіт на 2 частини та змастити коржі сметаною, перемішаною з цукровою пудрою. Обсипати зверху та боки меленим сухим печивом.