Тортилії
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Тортилії

Тортилія - це тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна. Тортилії вживаються в їжу головним чином в Мексиці та країнах Центральної Америки. У Мексиці тортилії є однією з національних страв. Індіанці випікали їх з давніх часів. Тортилія є основою для багатьох страв. Тортилія, до слова сказати, це національний хліб Мексики. Такі коржі добре приготувати про запас, а потім з них робити найрізноманітніші рулети, сендвічі, канапе, пироги, буріто. Буріто, до речі, це теж національна страва Мексики, і робиться вона на основі саме тортилії. Загортати в тортилію можна будь-які начинки і солодкі, і солоні. До того ж, тортилії корисні, так як печуться вони з кукурудзяного борошна, а кукурудза, як відомо, це цариця овочів.

Інгредієнти

  • Кукурудзяне борошно - 360 г.
  • Пшеничне борошно - 360 г.
  • Морська сіль - 7 г.
  • Олія - 90 г.
  • Куркума - 5 г.
  • Розпушувач для тіста - 4 г.
  • Кріп (сухий, мелений) - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно замісити тісто. Для цього змішати кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, морську сіль, олію, теплу воду (180 г.), куркуму (розведену в 30 г. води), розпушувач, мелений кріп. Залишити тісто настоятися 20 хвилин.

  • 02

    Потім розділити тісто на 10 частин. Добре розігріти сковорідку.

  • 03

    Розкатати коржики максимально тонко та випікати з двох сторін до зарум'янювання. Після випікання викладати готові вироби на рушник та накривати їх.