Вашій увазі тортилья або іспанський омлет-запіканка, але не простий – з добавками. У нашому випадку щедра начинка формується з картоплі, цукіні, блакитного сиру та цибулі – і перед Вами традиційний сніданок в Іспанії, дуже смачний і ситний. Спочатку інгредієнти обсмажуються на сковороді, обмінюючись соками і смаками один одного, потім додаються збиті яйця, ну і останній етап – тортилья відправляється запікатися в духовку. Особливість страви – в її консистенції. Серединка виходить злегка рідкуватою, а тому соковитою і ніжною, а верхівка покрита золотистою, хрусткою скоринкою. Ви будете здивовані, але «тортилією» називають також традиційний мексиканський хліб – тонкі борошняні коржики круглої форми.
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати скибочками. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Цукіні помити і нарізати скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.
Розігріти рослинну олію на сковороді і обсмажити цибулю і цукіні близько 5-7 хвилин. Потім додати часник, готувати 1-2 хвилини і вимкнути вогонь. Яйця збити до однорідної маси, додавши за смаком сіль і перець.
Додати в сковороду олію, залити яйцями. Зверху викласти картоплю і накрити сковорідку кришкою. Готувати близько 5-7 хвилин. Духовку розігріти до 190°C.
Сир нарізати кубиками і викласти на тортилью. Поставити сковороду в духовку на 7 хвилин. Запікати до золотистого кольору. При подачі розрізати на шматочки.