Тосканський пиріг із цукіні
Кількість порцій - 3
Час приготування - 25 хв

Тосканський пиріг із цукіні

Scarpaccia або тосканський пиріг із цукіні – вид італійської несолодкої випічки, історія появи якої почалася в провінції сонячної Тоскани Лукка. Тісто для скарпаччі має бути без грудочок, по консистенції не дуже рідким, але й не густим. Висота форми для випікання повинна бути один-два сантиметри, тому пиріг виходить тонким. Рекомендується готувати страву на нижній полиці духовки, так нижня частина пирога приготується швидше верхньої. Випікати до рум'яної скоринки. Після приготування зверху можна присипати за смаком крупною морською сіллю. Готова випічка дуже схожа на італійську піцу. Смачно і просто.

Інгредієнти

  • Цукіні - 350 г.
  • Борошно пшеничне - 6 ст. л.
  • Молоко - 100 мл.
  • Часник - 1 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Сир пармезан - 60 г.
  • Цибуля біла - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Цукіні нарізати на кружечки. Борошно і яйця змішати в мисці, перемішати. Молоко розбавити водою до 180 мл., влити суміш у борошно з яйцем.

  • 02

    Ретельно перемішати масу, до однорідної консистенції.

  • 03

    Цибулю і часник подрібнити. Додати їх в тісто, після додати також в тісто цукіні. Додати сіль і перець за смаком.

  • 04

    Додати в тісто натертий сир, перемішати. Змастити форму для випікання маслом, вилити тісто.

  • 05

    Розігріти духовку до 200°C, випікати протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг змастити оливковою олією.