Цвітна капуста, смажена в яйці
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Цвітна капуста, смажена в яйці

Ніколи не замислювалися, чому цвітну капусту називають цвітною? Кажуть, що назва походить від слова "квітка", тому що та частина капусти, яку ми їмо, це насправді величезне суцвіття, що складається з тисяч щільно притиснутих один до одного бутончіков! Правда, зацвісти їм не судилося, інакше капуста стане неїстівною ...Tреба сказати, що насправді цвітна капуста таки буває кольоровою: помаранчевою, зеленою і навіть дуже красивою пурпуровою! Але сьогодні ми готуємо звичайну білу - просто, швидко і зі смаком!

Інгредієнти

  • Цвітна капуста - 500 г
  • Яйця - 3 шт
  • Рослинна олія для підсмажування - 70 мл
  • Сіль - за смаком
  • Будь-яка приправа - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цвітну капусту промийте, обсушіть і розділіть її на окремі суцвіття (не сильно дрібні, середнього розміру).

  • 02

    Закип'ятіть воду і, коли вона закипить, проваріть в ній суцвіття до м'якості. Дістаньте шумівкою, щоб стекла вода.

  • 03

    В окремому посуді злегка збийте виделкою яйця з сіллю і приправами.

  • 04

    У сковороді розігрійте олію.

  • 05

    Кожне суцвіття занурюйте в збиті яйця і обсмажуйте до золотистого кольору.