Тунець в норі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Тунець в норі

Тунець в норі – оригінальна японська закуска, яка користується не меншою популярністю, ніж традиційні суші. У чому ж відмінність? Пропонована страва являє собою рибний стейк, дбайливо закутаний в лист норі і обсмажений на оливковій олії з обох сторін. Як ви зрозуміли, рис та інші добавки, характерні для ролів (огірок, авокадо, сир філадельфія) не додаються. Але це, на щастя, не робить закуску менш смачною і поживною. До незаперечних переваг цієї страви можна віднести також простоту і швидкість приготування: навіть, якщо завітали несподівані гості, Ви зможете вже через десять хвилин подати гарячу рибну закуску, яка не тільки прикрасить стіл, але і залишить приємні враження.

Інгредієнти

  • Тунець - 250 г.
  • Водорості норі - 15 г.
  • Лимон - 30 г.
  • Олія оливкова - 10 мл.
  • Перець чорний мелений
  • Cіль

Етапи приготування

  • 01

    Тунець нарізати шматками (краще брати стейки). Норі покласти на дошку або поверхню, посолити, поперчити тунець, збризнути лимонним соком. Обережно замотати в норі рибу.

  • 02

    Розігріти оливкову олію на сковороді. Обсмажити тунець з кожного боку близько 3-5 хвилин, в середині він може залишатися трохи сирим. Перед подачею можна нарізати стейки скибочками.