Тунець в духовці з грушею
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г 15 хв

Тунець в духовці з грушею

Досить вишукана і водночас дуже простау приготуванні страва - стейк з тунця, замаринований у вині та маці, запечений в духовці з гарніром із груш. Це прекрасний варіант для романтичної або святкової вечері, на день народження, новий рік або будь-яке інше свято. У даному варіанті рецепта пропонується подати груші в сирому вигляді, але якщо ви не готові так експериментувати, то можете протушкувати їх у вині або запекти разом з тунцем у фользі. Також непогано поєднуватися буде сир, особливо брі або камамбер. Але різноманітні спеції тут будуть зайві, адже весь секрет в простоті. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Тунець - 400 г
  • Олія оливкова - 30 мл
  • Сік апельсиновий - 100 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вино біле сухе - 150 мл
  • Мак - за смаком
  • Груші - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Покласти в миску стейки тунця, додати оливкову олію, апельсиновий сік, вино, мак. Залишити маринуватися мінімум на 2 години. Духовку розігріти до 190 градусів.

  • 02

    Дістати стейки, загорнути у фольгу і покласти на деко. Поставити в розігріту духовку і запікати близько 13 хвилин. Груші помити і нарізати часточками. Дістати стейк з духовки і нарізати скибочками. Додати сіль, перець. Прикрасити тунець грушею і подавати.