Тунець з соусом песто
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Тунець з соусом песто

Якщо Ви – справжній гурман і віддаєте перевагу день у день балувати себе вишуканими і неповторними стравами, значить Ви звернулися за адресою. Вашій увазі тунець з італійським песто – одним з найпопулярніших соусів у світі. Пряний рибний стейк під зеленим соусом дає можливість повною мірою відчути колорит сонячної Італії. Ароматний, горіховий, багатий травами і спеціями песто прекрасно підкреслює смак ніжного, делікатного м'яса тунця. Залишившийся соус можна використовувати в якості заправки для овочевих салатів, намазати їм скибочки хліба або подати з пастою, локшиною. З усього розмаїття зелені рекомендуємо використовувати традиційний для песто свіжий базилік. До складу соусу можна додати пармезан.

Інгредієнти

  • Філе тунця - 600 г.
  • Олія оливкова - 30 мл.
  • Лимон - 20 г.
  • Горіхи - 50 г.
  • Зелень - 40 г.
  • Суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зелень помити і просушити. Горіхи, оливкову олію, зелень з'єднати і подрібнити в блендері до стану соусу.

  • 02

    Тунець, посипавши спеціями, підсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії. З кожного боку готувати по 3 хвилини.

  • 03

    Тунець збризнути лимонним соком. Потім полити соусом і подавати.