Піца - це страва, яку можна назвати міжнародною, хоча і прийшла вона в цей світ з Італії. До речі, зараз ведуться суперечки про те, чи дійсно Італія є батьківщиною піци. Проте піца популярна в багатьох країнах. У кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, наприклад, у самій Італії існує незліченна кількість видів піци, яка є популярна в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що в Туреччині теж створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це турецька піца "Пайд". Піца готується особливим способом, і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді човна з товстими бортиками. Піца виходить неймовірно м'якою, соковитою і смачною.
Розчинити дріжджі в теплому молоці і додати яйце, цукор, сіль (1 ч. л.), Масло (3 ст. л.). Все добре перемішати і додати борошно. Замісити красиве гладеньке коло з тіста.
Змастити тісто невеликою кількістю масла, покласти у вологу тканину і накрити іншим рушником. Нехай тісто постоїть протягом 30 хвилин.
Поки тісто "підходить" приготувати начинку для піци. Нагріти сковороду на середньому вогні, розтопити вершкове масло. Нарізати і помістити в сковороду цибулю і часник. Потім додати яловичий фарш. Приправити кмином, сіллю і меленим перцем. Обсмажити близько 5 хвилин. Перемішати.
Нарізати помідор невеликими кубиками.
Змішати в мисці фарш, що охололо, петрушку, нарізану м'яту і лимонний сік і відкласти в сторону. Розігріти духовку до 115°С.
До цього часу тісто має збільшитися вдвічі. Розрізати тісто на 2 частини. За рецептом вийде 2 "Пайда".
Зробити круглі кульки і роздавити їх руками в коржі. Розкачати тісто качалкою в тонку основу.
Присипати тісто невеликою кількістю крохмалю. Це попередить зволоженню тіста від начинки. Рівномірно викласти фарш на двох коржах.
Додати нарізаний помідор і тертий сир.
Скласти "Пайд" у формі човна.
Помазати збитими яйцями (2 шт.) стінки піци і залити те, що залишилося, поверх начинки.
Випікати піцу протягом 25 хвилин до золотистого коричневого кольору.
Нарізати шматочками і подати до столу. Приємного апетиту!