Турецька піца "Пайд"
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Турецька піца "Пайд"

Піца - це страва, яку можна назвати міжнародною, хоча і прийшла вона в цей світ з Італії. До речі, зараз ведуться суперечки про те, чи дійсно Італія є батьківщиною піци. Проте піца популярна в багатьох країнах. У кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, наприклад, у самій Італії існує незліченна кількість видів піци, яка є популярна в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що в Туреччині теж створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це турецька піца "Пайд". Піца готується особливим способом, і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді човна з товстими бортиками. Піца виходить неймовірно м'якою, соковитою і смачною.

Інгредієнти

  • Сухі дріжджі - 1 ст. л.
  • Молоко - 250 мл.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Рослинна олія - 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 750 г.
  • Яловичина - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Кмин - 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 1/4 ч. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • М'ята - 2 ст. л.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Помідор - 1 шт.
  • Сир твердий - 250 г.
  • Крохмаль - 2 щіпки

Етапи приготування

  • 01

    Розчинити дріжджі в теплому молоці і додати яйце, цукор, сіль (1 ч. л.), Масло (3 ст. л.). Все добре перемішати і додати борошно. Замісити красиве гладеньке коло з тіста.

  • 02

    Змастити тісто невеликою кількістю масла, покласти у вологу тканину і накрити іншим рушником. Нехай тісто постоїть протягом 30 хвилин.

  • 03

    Поки тісто "підходить" приготувати начинку для піци. Нагріти сковороду на середньому вогні, розтопити вершкове масло. Нарізати і помістити в сковороду цибулю і часник. Потім додати яловичий фарш. Приправити кмином, сіллю і меленим перцем. Обсмажити близько 5 хвилин. Перемішати.

  • 04

    Нарізати помідор невеликими кубиками.

  • 05

    Змішати в мисці фарш, що охололо, петрушку, нарізану м'яту і лимонний сік і відкласти в сторону. Розігріти духовку до 115°С.

  • 06

    До цього часу тісто має збільшитися вдвічі. Розрізати тісто на 2 частини. За рецептом вийде 2 "Пайда".

  • 07

    Зробити круглі кульки і роздавити їх руками в коржі. Розкачати тісто качалкою в тонку основу.

  • 08

    Присипати тісто невеликою кількістю крохмалю. Це попередить зволоженню тіста від начинки. Рівномірно викласти фарш на двох коржах.

  • 09

    Додати нарізаний помідор і тертий сир.

  • 10

    Скласти "Пайд" у формі човна.

  • 11

    Помазати збитими яйцями (2 шт.) стінки піци і залити те, що залишилося, поверх начинки.

  • 12

    Випікати піцу протягом 25 хвилин до золотистого коричневого кольору.

  • 13

    Нарізати шматочками і подати до столу. Приємного апетиту!