Індичка із ананасами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Індичка із ананасами

В якості основного інгредієнта в цьому рецепті використовується філе індички. М'ясо індички ніжне, порівняно нежирне і часто використовується в кулінарії. Воно, на думку дієтологів, дуже корисне і легко засвоюється. Індичка із ананасами - популярна в азіатських країнах страва. Поєднання філе індички із ананасами має чудовий пікантно-солодкуватий смак. Приготування м'яса індички не зажадає від Вас особливої кулінарної майстерності, але вимагає до себе уваги і точного дотримання рецепта, оскільки це м'ясо легко пересушити. Ананаси додають йому соковитості і перешкоджають його висиханню.

Інгредієнти

  • Філе індички - 1 кг.
  • Консервовані ананаси - 1 банка
  • Мед - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Мелений карі - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно вимити філе, порізати великими шматками товщиною 2 см., накрити харчовою плівкою і злегка відбити кухонним молоточком.

  • 02

    Шматки філе посолити, приправити перцем і каррі з двох сторін і порізати на порційні шматки. Дати м'ясу постояти 10 хвилин.

  • 03

    Форму для запікання змастити соняшниковою олією і викласти в неї м'ясо, злегка окропивши його оливковою олією, поставити в заздалегідь розігріту до 200°C  духовку на 20 хвилин.

  • 04

    Дістати форму з духовки, зверху на індичку викласти кільця консервованого ананаса і змастити медом.

  • 05

    Поставити в духовку ще на 10 хвилин.