Турецький сютлач
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Турецький сютлач

Сютлач - традиційний турецький десерт, що представляє собою ніжний ванільно-молочний рисовий пудинг. Найчастіше на останньому етапі приготування сютлач, розлитий у вогнетривкі формочки, "доготовляють" в духовці для отримання запеченої золотистої скоринки. У запропонованому ж рецепті використовується інший варіант: приготований сютлач в духовку не ставлять, а розливають у креманки і посипають зверху корицею. Замість кориці можна посипати пудинг фісташковою крихтою. Подавати пудинг можна і гарячим, і холодним. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Інгредієнти

  • Молоко - 1 л.
  • Вода - 400 мл.
  • Рис - 3 ст. л.
  • Цукор - 150 г.
  • Крохмаль - 3 ст. л.
  • Яєчний жовток - 2 шт.
  • Ванілін - 3 г.
  • Кориця - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Рис промити і відварити в 300 мл. води. Жовтки збити з цукром на водяній бані до піни.

  • 02

    Молоко нагріти. Поступово додати половину молока в жовткову масу, потім перелити жовтково-молочну масу в молоко, що залишилося.

  • 03

    Молоко з цукром і жовтками на невеликому вогні довести до кипіння. Додати рис, ваніль і розведений у 100 мл. води крохмаль. Довести до кипіння і зняти з вогню.

  • 04

    Розлити вміст каструлі по піалам і, остудивши, поставити в холодильник, присипавши зверху невеликою кількістю кориці.