Тушкована курка з фініками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Тушкована курка з фініками

Тушкована курка з фініками - традиційна страва арабської кухні. У цій кухні зовсім немає страв зі свинини (її не їдять з релігійних переконань), але дуже багато цікавих страв з інших видів м'яса. У запропонованому рецепті основний інгредієнт - куряче м'ясо. Дуже затребувана в арабській кухні цибуля. У цьому рецепті використовується цибуля-шалот, причому в немаленькій кількості. Арабські страви традиційно щедро присмачуються різними прянощами і спеціями. В даному випадку це кориця, імбир, кумін, куркума, чорний мелений перець. Не можна не відзначити цікавий соус на основі соку, що залишився після тушкування курки, з додаванням фініків і лимонного соку. Дуже креативно!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Курка - 1,6 кг.
  • Цибуля-шалот - 700 г.
  • Фініки - 200 г.
  • Бульйон курячий - 650 мл.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Лимонний сік - 5 ст. л.
  • Паличка кориці - 1 шт.
  • Імбир мелений - 1,5 ч. л.
  • Кумін мелений - 1 ч. л.
  • Куркума - 0,5 ч. л.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Філе, стегна і гомілки курки посипати сіллю, чорним перцем і борошном. Розігріти оливкову олію в каструлі на середньому вогні, обсмажити курку протягом 15 хвилин. Готову курку перекласти в інший посуд.

  • 02

    Зменшити вогонь під каструлею, за шість хвилин обсмажити в ній цибулю-шалот до золотистого кольору. Додати корицю, імбир, кумін, куркуму і готувати, помішуючи, ще близько хвилини, до появи яскравого аромату спецій.

  • 03

    Залити цибулю зі спеціями бульйоном і 3 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і довести вміст каструлі до кипіння, потім накрити кришкою і томити хвилин 15 на мінімальному вогні, поки цибуля не розм'якшиться.

  • 04

    Шматки курки покласти поверх цибулі і додати вогню. Коли бульйон в каструлі закипить, накрити її кришкою. Тушкувати 25 хвилин. Перекласти курку і цибулю на блюдо, накрити фольгою.

  • 05

    Сік, який залишився у каструлі, кип'ятити, поки він злегка не загусне. Додати фініки, 2 ст. л. лимонного соку і готувати на невеликому вогні ще пару хвилин, щоб фініки розігрілися.

  • 06

    Полити курку соусом з фініками, посипати шматочками обсмаженого мигдалю і кінзою.