Тушковані курячі серця зі спагеті
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Тушковані курячі серця зі спагеті

Любителям субпродуктів запропонований рецепт італійської кухні припаде до душі. Завдяки своїй доступності і корисним властивостям курячі серця – вельми популярний продукт. Ароматний томатний соус з пряними травами підкреслює делікатний смак сердечок, роблячи їх м'якими, соковитими і апетитними. Очистити серця можна як до варіння, так і після. У другому випадку легше буде зняти плівку, а сам бульйон буде більш наваристий. Шкірку з помідорів знімаємо, попередньо обшпаривши їх крутим окропом. Видаляємо насіння. Якщо томатний соус виходить дуже рідким, зніміть кришку, щоб рідина випарилася, або додайте трохи борошна. У підсолену воду додайте ложку рослинної олії і Ваші спагеті не злипнуться.

Інгредієнти

  • Курячі серця - 1 кг.
  • Помідори - 1 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Тертий імбир - 1 ст. л.
  • Спагеті - 400 г.
  • Сир Пармезан - 100 г.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Коріандр - за смаком
  • Паприка - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Червоний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курячі серця поставити варити на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь і дати прокипіти хвилин 10.

  • 02

    Акуратно зняти з помідора шкірку і натерти його на тертці або подрібнити блендером.

  • 03

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 04

    Часник теж очистити і натерти на дрібній тертці.

  • 05

    Серця дістати з бульйону (бульйон не виливати), очистити і обрізати зайве. Потім розрізати серця навпіл.

  • 06

    На сковороді розігріти рослинну олію. Далі трохи обсмажити часник і зняти його.

  • 07

    Потім обсмажити на сковороді серця, помішуючи. Через хвилину-дві додати цибулю і продовжувати смажити. Потім додати вершкове масло.

  • 08

    Закрити кришкою і смажити до тих пір, поки цибуля не стане прозорою.

  • 09

    Після чого додати на сковороду перемелений помідор і склянку бульйону.

  • 10

    Також додати тертий імбир і всі спеції. Посолити за смаком, добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 25-30 хвилин.

  • 11

    Зварити спагеті в підсоленій воді як зазначено на упаковці. Потім викинути їх на друшляк.

  • 12

    Пармезан натерти на крупній тертці. Петрушку дрібно нарізати.

  • 13

    Подавати, виклавши спагеті на тарілку, зверху - соус з курячими серцями. Все присипати пармезаном і петрушкою.