Сирний пудинг з цукатами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Сирний пудинг з цукатами

Сирний пудинг з цукатами – ніжний, повітряний десерт, який гідно оцінять і дорослі, і діти. Сир – незаперечно корисний молочний продукт. А в комбінації з цукатами він набуває особливого солодкого смаку. Урізноманітніть начинку, додайте до цукатів і родзинок мелений мигдальний горіх, сухофрукти, ванілін. Замість манної крупи можна використовувати розпушувач – ефект буде однаковий. Крім приготування страви на пару, можна запекти пудинг в печі. При цьому форму необхідно посипати товченими сухарями. Випікати до тих пір, поки пиріг не підніметься, стане пишним і рум'яним. Гарячий пудинг полити зверху улюбленим варенням або джемом.

Інгредієнти

  • Домашній сир - 500 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цукати - 100 г.
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Родзинки - 50 г.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Цедра апельсина - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У миску протерти через сито сир, додати до нього яєчні жовтки, сіль, натерту цедру апельсина, всипати манну крупу, влити попередньо розтоплене вершкове масло. Перемішати до однорідного стану (можна скористатися блендером).

  • 02

    Окремо в мисці змішати родзинки, які необхідно попередньо промити, нарізані цукати, додати окремо збиті яєчні білки, перемішати ретельно всю масу.

  • 03

    Форму змастити маслом, присипати цукром, викласти сирну масу, поставити варитися на пару. При подачі пудинг залити цукатним соусом.