Сирний пудинг з цукатами – ніжний, повітряний десерт, який гідно оцінять і дорослі, і діти. Сир – незаперечно корисний молочний продукт. А в комбінації з цукатами він набуває особливого солодкого смаку. Урізноманітніть начинку, додайте до цукатів і родзинок мелений мигдальний горіх, сухофрукти, ванілін. Замість манної крупи можна використовувати розпушувач – ефект буде однаковий. Крім приготування страви на пару, можна запекти пудинг в печі. При цьому форму необхідно посипати товченими сухарями. Випікати до тих пір, поки пиріг не підніметься, стане пишним і рум'яним. Гарячий пудинг полити зверху улюбленим варенням або джемом.
У миску протерти через сито сир, додати до нього яєчні жовтки, сіль, натерту цедру апельсина, всипати манну крупу, влити попередньо розтоплене вершкове масло. Перемішати до однорідного стану (можна скористатися блендером).
Окремо в мисці змішати родзинки, які необхідно попередньо промити, нарізані цукати, додати окремо збиті яєчні білки, перемішати ретельно всю масу.
Форму змастити маслом, присипати цукром, викласти сирну масу, поставити варитися на пару. При подачі пудинг залити цукатним соусом.