Сирний пудинг зі шпинатом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Сирний пудинг зі шпинатом

Якщо Ви любите кисломолочний сир, то, напевно, шукаєте все нові варіанти його використання в якості інгредієнта в різних стравах. Запропонована страва - сирний пудинг зі шпинатом. Погодьтеся, що поєднання кисломолочного сиру і шпинату дуже цікаве і, можливо, для когось незвичне. Але це коштує того, щоб спробувати. Треба відзначити, що традиційно готують солодкі пудинги з сиру, вони користуються великою популярністю у всьому світі. У нашому ж випадку пудинг несолодкий. У кулінарному дуеті зі шпинатом сир розкривається по-новому, але не втрачає свою здатність надавати пудингу ніжність і легкість. Зверніть увагу, що замість борошна використовується манна крупа. Це гарантія того, що пудинг не буде занадто щільним.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 500 г.
  • Сметана - 200 мл.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Шпинат - 250 г.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 25 г.
  • Сухарі панірувальні - за смаком
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У миску розтерти сир через сито, додати до нього попередньо розтоплене вершкове масло, жовтки і сіль, всипати манну крупу, ретельно вибити дерев'яною лопаткою до однорідної маси.

  • 02

    Перебрати шпинат, видалити всі старі листя і стебла, промити 2-3 рази у свіжій воді, підсушити на паперовому рушнику. Подрібнити і додати до сирної маси.

  • 03

    Змішати сирну масу з попередньо збитими до стану піни білками. Сковороду змастити маслом, присипати панірувальними сухарями, викласти сирну масу в сковороду, змастити зверху сметаною, присипати тертим сиром, скропити олією, поставити в духовку на 25-30 хвилин.