Якщо Ви любите домашню випічку, приготуйте сирне печиво із безе. Печиво виходить смачним, м'яким, ніжним із сирним смаком. Виглядає ошатно, за формою нагадує трояндочки. Готове тісто приберіть в холодильник приблизно на півгодинки: цього часу буде достатньо, щоб розбухла клейковина борошна. Допомога холодильника потрібна, щоб при кімнатній температурі не розтануло вершкове масло, додане в тісто. На етапі розрізання рулету скористайтеся гострим ножем. З одного боку зріз потрібно акуратно защипнути, а з іншого - виходить трояндочка. Викладаючи печиво зрізами вгору на деко, залишайте достатню відстань між печеньками (приблизно 3 см).
Білки відокремити від жовтків, прибрати білки в холодильник.
Борошно (0,7 ст.) розтерти з маслом кімнатної температури. Додати в суміш сир, жовтки, соду. Додати ще борошна, стільки, щоб тісто вийшло пластичним і не липло до рук. Тісто обернути харчовою плівкою, прибрати в холодильник на півгодини.
Збити білки до стану стійкої піни, додати до них цукор, всипати подрібнені горіхи, перемішати.
Тісто розділити на 2 частини, кожну розкачати в прямокутний пласт товщиною 1-3 мм. Кожен пласт намазати зверху шаром бізе, загорнути в рулет.
Рулет розрізати на часточки (чим ширше часточка, тим м'якше вийде печиво). Викласти печиво на змащене деко.
Розігріти духовку до 160-170°C, випікати протягом 30-ти хвилин, до рум'яної скоринки.