Сирне печиво з інжиром
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Сирне печиво з інжиром

Любите печиво, але не хочете псувати фігуру? Тоді Вам сюди. Сирне печиво з інжиром виходить не тільки дуже смачним, ароматним, але і корисним. Оскільки тісто складається із знежиреного сиру і борошна, десерт виходить низькокалорійним. А інжир – взагалі суцільна користь. Борошно краще просівати через сито. Цукор можна не додавати, так як начинка сама по собі досить солодка. В якості начинки можна використовувати будь-які сухофрукти і горіхи. Рулети в розрізі схожі на равлика. Не перетримаєте печиво в духовці, інакше воно стане твердим. Випікати до золотистого кольору. При подачі можна посипати цукровою пудрою.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 200 г.
  • Борошно - 120 г.
  • Цукор - за смаком
  • Інжир сушений - 250 г.
  • Мед - 40 г.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Сік лимона - 20 мл.
  • Кориця - 1/2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для начинки інжир промити і зрізати жорсткі хвостики. Інжир, мед, корицю, цедру і сік лимона відправити у блендер.

  • 02

    Для тіста взяти сир, додати цукор. Потроху додати борошно. Замісити тісто.

  • 03

    Розділити тісто на 2 частини. Кожну частину розкачати в прямокутник, товщиною 1-2 мм.

  • 04

    На розкачане тісто викласти половину начинки, не доходячи до країв 0,5 см.

  • 05

    Загорнути в рулет. Обернути рулет в плівку і залишити на 20 хвилин в морозилці. Так само вчинити з іншою частиною тіста.

  • 06

    Деко застелити пергаментом.

  • 07

    Дістати рулети з морозилки і нарізати кружечками, товщиною 1 см.

  • 08

    Викласти на деко. Випікати 25 хвилин при 180°C.