Любите печиво, але не хочете псувати фігуру? Тоді Вам сюди. Сирне печиво з інжиром виходить не тільки дуже смачним, ароматним, але і корисним. Оскільки тісто складається із знежиреного сиру і борошна, десерт виходить низькокалорійним. А інжир – взагалі суцільна користь. Борошно краще просівати через сито. Цукор можна не додавати, так як начинка сама по собі досить солодка. В якості начинки можна використовувати будь-які сухофрукти і горіхи. Рулети в розрізі схожі на равлика. Не перетримаєте печиво в духовці, інакше воно стане твердим. Випікати до золотистого кольору. При подачі можна посипати цукровою пудрою.
Для начинки інжир промити і зрізати жорсткі хвостики. Інжир, мед, корицю, цедру і сік лимона відправити у блендер.
Для тіста взяти сир, додати цукор. Потроху додати борошно. Замісити тісто.
Розділити тісто на 2 частини. Кожну частину розкачати в прямокутник, товщиною 1-2 мм.
На розкачане тісто викласти половину начинки, не доходячи до країв 0,5 см.
Загорнути в рулет. Обернути рулет в плівку і залишити на 20 хвилин в морозилці. Так само вчинити з іншою частиною тіста.
Деко застелити пергаментом.
Дістати рулети з морозилки і нарізати кружечками, товщиною 1 см.
Викласти на деко. Випікати 25 хвилин при 180°C.