Сирні мафіни "Ніжне серце"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Сирні мафіни "Ніжне серце"

Якими ж приємними бувають ті моменти, коли робиш щось з любов'ю і натхненням, і вас оцінюють заслужено. Впевнені, зробивши сирні маффіни за нашим рецептом, ви будете винагороджені вдячними словами і поглядами всіх, хто спробує цю випічку. Адже сир робить ці кекси м'якими і повітряними. А з приводу начинки - ви можете обрати будь-який фрукт за вашим смаком. Заварний крем - справжнє "серце" випічки - робить кекси дуже легкими і приємними на смак. Такі мафіни точно не залишать байдужими нікого з ваших близьких. Тому сміливо беріться радувати їх цією смачною випічкою. Зробивши її, ви точно не прогадаєте.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 100 г.
  • Яйця - 2 шт
  • Цукор - 140 г.
  • Борошно - 130 г.
  • Розпушувач - 2,5 ч. л.
  • Сир домашній - 150 г.
  • Молоко - 150 мл.
  • Ванільний цукор - 1,5 ч. л.
  • Крохмаль - 5 ч. л.
  • Будь-які ягоди за смаком - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для крему патісьєр в одному яйці відокремити жовток (білок не знадобиться) і розтерти з крохмалем і 5 ч. л. цукру.

  • 02

    Молоко закип'ятити з 5 ч. л. цукру і ванільним цукром, дати трохи охолонути.

  • 03

    Частину молока влити до розтертого жовтка і добре перемішати.

  • 04

    Молоко, що залишилося поставити на водяну баню, знову підігріти і тонкою цівкою влити в нього яєчну суміш. Варити при постійному помішуванні поки не згусне, потім прибрати з вогню і добре остудити.

  • 05

    Духовку розігріти до 180°C.

  • 06

    Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення.

  • 07

    Яйце, яке залишилося розділити на білок і жовток. Білок збити в густу піну з дрібкою солі і покласти в холодильник.

  • 08

    Розм'якшене вершкове масло збити з сиром, цукром, що залишився і жовтком. У цю суміш  просіяти борошно і розпушувач, перемішати.

  • 09

    Потім в тісто порціями додати збитий білок і акуратно перемішати знизу вгору в одному напрямку.

  • 10

    У формочки для мафінів викласти трохи тіста, зверху покласти частину крему патісьєр і зверху знову закрити його тістом так, щоб заповнити формочки до кінця.

  • 11

    На тісто зверху викласти ягоди.

  • 12

    Випікати мафіни в розігрітій духовці близько 20 хвилин. Перед подачею дуже добре остудити - ці мафіни смачніші, коли холодні.