Якими ж приємними бувають ті моменти, коли робиш щось з любов'ю і натхненням, і вас оцінюють заслужено. Впевнені, зробивши сирні маффіни за нашим рецептом, ви будете винагороджені вдячними словами і поглядами всіх, хто спробує цю випічку. Адже сир робить ці кекси м'якими і повітряними. А з приводу начинки - ви можете обрати будь-який фрукт за вашим смаком. Заварний крем - справжнє "серце" випічки - робить кекси дуже легкими і приємними на смак. Такі мафіни точно не залишать байдужими нікого з ваших близьких. Тому сміливо беріться радувати їх цією смачною випічкою. Зробивши її, ви точно не прогадаєте.
Для крему патісьєр в одному яйці відокремити жовток (білок не знадобиться) і розтерти з крохмалем і 5 ч. л. цукру.
Молоко закип'ятити з 5 ч. л. цукру і ванільним цукром, дати трохи охолонути.
Частину молока влити до розтертого жовтка і добре перемішати.
Молоко, що залишилося поставити на водяну баню, знову підігріти і тонкою цівкою влити в нього яєчну суміш. Варити при постійному помішуванні поки не згусне, потім прибрати з вогню і добре остудити.
Духовку розігріти до 180°C.
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення.
Яйце, яке залишилося розділити на білок і жовток. Білок збити в густу піну з дрібкою солі і покласти в холодильник.
Розм'якшене вершкове масло збити з сиром, цукром, що залишився і жовтком. У цю суміш просіяти борошно і розпушувач, перемішати.
Потім в тісто порціями додати збитий білок і акуратно перемішати знизу вгору в одному напрямку.
У формочки для мафінів викласти трохи тіста, зверху покласти частину крему патісьєр і зверху знову закрити його тістом так, щоб заповнити формочки до кінця.
На тісто зверху викласти ягоди.
Випікати мафіни в розігрітій духовці близько 20 хвилин. Перед подачею дуже добре остудити - ці мафіни смачніші, коли холодні.