Запікати гарбуз у духовці дуже корисно. Він зберігає всі свої корисні якості, а фрукти роблять страву досить солодкою. У цій страві одні тільки плюси. По-перше, вона цікаво виглядає зовні - у формі кошика. Така подача точно не залишить без уваги господиню дому, бо виглядає десерт оригінально. Крім цього, сам гарбуз і всі фрукти, які запікаються в ньому, дуже корисні. Це прямо кошик з подарунками у вигляді вітамінів для всієї родини, та й гостей також. Тому в цій страві поєдналося приємне з корисним: смачний десерт і корисна страва.
Для приготування знадобляться гарбуз, апельсин, банан, яблуко, чорнослив і волоські горіхи.
Чорнослив залити окропом на 5-7 хвилин.
Гарбуз нарізати великими кубиками.
Яблуко почистити від шкірки і насіння, порізати кубиками.
Банан порізати великими кружечками.
Горіхи крупно поломати руками, чорнослив розрізати на 2 частини.
Банки помити, витерти насухо. Закласти в них гарбуз, щільно притискаючи руками.
Гарбуз закрити шаром яблук.
На яблука вкласти горіхи, чорнослив і банани.
З половини апельсина зняти цедру і вичавити.
Додати цедру в банки і залити апельсиновий сік.
Закрити банки шматочками фольги. Поставити банки в холодну духовку, потім включити духовку на 160-180°C і запікати 30 хвилин.
Готовий десерт викласти на тарілку і подати теплим! Смачного!