Гарбуз із фруктами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Гарбуз із фруктами

Запікати гарбуз у духовці дуже корисно. Він зберігає всі свої корисні якості, а фрукти роблять страву досить солодкою. У цій страві одні тільки плюси. По-перше, вона цікаво виглядає зовні - у формі кошика. Така подача точно не залишить без уваги господиню дому, бо виглядає десерт оригінально. Крім цього, сам гарбуз і всі фрукти, які запікаються в ньому, дуже корисні. Це прямо кошик з подарунками у вигляді вітамінів для всієї родини, та й гостей також. Тому в цій страві поєдналося приємне з корисним: смачний десерт і корисна страва.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 400 г.
  • Апельсин - 0,5 шт.
  • Чорнослив - 50 г.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Банан - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування знадобляться гарбуз, апельсин, банан, яблуко, чорнослив і волоські горіхи.

  • 02

    Чорнослив залити окропом на 5-7 хвилин.

  • 03

    Гарбуз нарізати великими кубиками.

  • 04

    Яблуко почистити від шкірки і насіння, порізати кубиками.

  • 05

    Банан порізати великими кружечками.

  • 06

    Горіхи крупно поломати руками, чорнослив розрізати на 2 частини.

  • 07

    Банки помити, витерти насухо. Закласти в них гарбуз, щільно притискаючи руками.

  • 08

    Гарбуз закрити шаром яблук.

  • 09

    На яблука вкласти горіхи, чорнослив і банани.

  • 10

    З половини апельсина зняти цедру і вичавити.

  • 11

    Додати цедру в банки і залити апельсиновий сік.

  • 12

    Закрити банки шматочками фольги. Поставити банки в холодну духовку, потім включити духовку на 160-180°C і запікати 30 хвилин.

  • 13

    Готовий десерт викласти на тарілку і подати теплим! Смачного!