Гарбузовий соус
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Гарбузовий соус

Гарбуз це багатий плід як за змістом корисних речовин, так і за способом застосування. Яскравий овоч привертає особливу увагу в кулінарії. Усі ми раніше використовували цей плід для приготування каш, соків, супів, але мало хто знає, що з нього можна приготувати соус. Перець, цибуля і помідор стануть напарниками гарбуза - ну просто набір надзвичайно корисних продуктів! Хочете поліпшити самопочуття і зміцнити імунітет - звертайтеся до гарбуза. Саме він дасть фору будь-якому іншому овочу як за унікальним змістом вітамінів, так і за популярністю вживання. З чим же все-таки подають гарбузовий соус? - запитаєте ви. В основному до гарячих, або холодних страв. З макаронами буде дуже смачно. Спробуйте і помаранчевий настрій вам забезпечений!

Інгредієнти

  • Гарбуз (очищений) - 350 г.
  • Перець болгарський червоний - 1 шт.
  • Помідор - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Лимонний сік - 2 ч. л.
  • Олія оливкова - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Насамперед помити усі овочі: гарбуз, помідори, цибулю, перець і часник. Потім очищений гарбуз нарізати на шматочки; помідори розрізати навпіл; перець, очищений від насіння також розрізати на дві частини; цибулю і часник звільнити від лушпиння.

  • 02

    Підготувати деко. Застелити фольгою і збризнути маслом. Викласти усі овочі. Посолити, поперчити, додати трави і полити оливковою олією.

  • 03

    Помістити деко з овочами в розігріту до 200°C духовку. Запікати 40 хвилин.

  • 04

    Готові овочі остудити. Зняти шкірку з помідорів і перцю. Помістити овочі у блендер і подрібнити їх до однорідності. Посолити і приправити за смаком. Додати лимонний сік. Перемішати.