Туніські рибні котлети з айолі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Туніські рибні котлети з айолі

Туніська кухня досить різноманітна. Треба зауважити, що в Тунісі дуже люблять рибу і морепродукти і вміють їх готувати. Запропонований рецепт - цьому підтвердження. Приготуйте і Ви туніські рибні котлети. Основний інгредієнт цих котлет - філе білої риби. Відомо, що м'ясо білих риб відрізняється високими смаковими якостями і порівняно щільною консистенцією. Особливість даних рибних котлет в додаванні до підготовленого рибного фаршу подрібненої зелені (петрушка, кінза), мелених спецій (кумін, чорний перець і імбир), подрібненої до стану борошна маци (у нашому випадку панірувальні сухарі). Ну і традиційні: цибуля, часник і яйце. Візьміть на замітку: соус "Айолі" дуже підходить до рибних котлет.

Інгредієнти

  • Філе білої риби - 900 г.
  • Цибуля ріпчаста - 200 г.
  • Часник - 12 шт.
  • Петрушка - 3 ст. л.
  • Кінза - 3 ст. л.
  • Кумин мелений - 1 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Імбир мелений - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сухарі панірувальні - 6 ст. л.
  • Олія оливкова - 240 мл.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Майонез - 1,5 ст.
  • Сік лимонний - 50 мл.
  • Паста томатна - 1,5 ст. л.
  • Паприка - 1,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування соусу "Айолі" необхідно в мисці змішати майонез, лимонний сік, 6 подрібнених зубчиків часнику, томатну пасту і паприку. Додати сіль і перець за смаком, ретельно перемішати до однорідної маси.

  • 02

    За допомогою блендера подрібнити філе до кашоподібного стану. Додати до рибного фаршу подрібнену цибулю, часник, петрушку, кінзу, кумин, сіль, чорний перець і імбир. Ретельно перемішати. Також додати сухарі та яйце.

  • 03

    Змочивши руки, зліпити із фаршу котлети, викласти котлети на деко, застелене харчовою плівкою.

  • 04

    Поставити сковороду на вогонь, влити оливкову олію, обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки, протягом 3 хвилин із кожного боку.

  • 05

    При подачі додати до котлет айолі.