Туніська кухня досить різноманітна. Треба зауважити, що в Тунісі дуже люблять рибу і морепродукти і вміють їх готувати. Запропонований рецепт - цьому підтвердження. Приготуйте і Ви туніські рибні котлети. Основний інгредієнт цих котлет - філе білої риби. Відомо, що м'ясо білих риб відрізняється високими смаковими якостями і порівняно щільною консистенцією. Особливість даних рибних котлет в додаванні до підготовленого рибного фаршу подрібненої зелені (петрушка, кінза), мелених спецій (кумін, чорний перець і імбир), подрібненої до стану борошна маци (у нашому випадку панірувальні сухарі). Ну і традиційні: цибуля, часник і яйце. Візьміть на замітку: соус "Айолі" дуже підходить до рибних котлет.
Для приготування соусу "Айолі" необхідно в мисці змішати майонез, лимонний сік, 6 подрібнених зубчиків часнику, томатну пасту і паприку. Додати сіль і перець за смаком, ретельно перемішати до однорідної маси.
За допомогою блендера подрібнити філе до кашоподібного стану. Додати до рибного фаршу подрібнену цибулю, часник, петрушку, кінзу, кумин, сіль, чорний перець і імбир. Ретельно перемішати. Також додати сухарі та яйце.
Змочивши руки, зліпити із фаршу котлети, викласти котлети на деко, застелене харчовою плівкою.
Поставити сковороду на вогонь, влити оливкову олію, обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки, протягом 3 хвилин із кожного боку.
При подачі додати до котлет айолі.