Тушкована баранина з гарбузом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Тушкована баранина з гарбузом

Одними з головних страв на вірменському столі завжди були м'ясні. Тушкована баранина з гарбузом або пастинер - традиційна страва вірменської національної кухні. Основним м'ясним продуктом у вірменській кухні є баранина. Яловичину і свинину використовують рідше. Приготувати пастинер зовсім нескладно. Нарізану баранину спочатку обсмажують, а потім тушкують в духовці з попередньо обсмаженими до золотистої скоринки овочами: гарбузом і ріпчастою цибулею, а також помідорами. Інгредієнти прості, корисні і, що важливо, порівняно недорогі, а результат приготування Вас, без сумніву, порадує, так як страва виходить смачною, поживною, ароматною і яскравою за колірною гамою.

Інгредієнти

  • Помідори - 100 г.
  • Баранина - 300 г.
  • Масло вершкове - 40 г.
  • Гарбуз - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз очистити від шкірки, нарізати на середні шматочки, подрібнити цибулю. Обсмажити гарбуз з цибулею на сковороді, до золотистої скоринки.

  • 02

    Баранину нарізати маленькими кубиками, обсмажити на топленому вершковому маслі, залити гарячою водою, щоб вода покрила м'ясо. Накрити сковороду кришкою, тушкувати на маленькому вогні.

  • 03

    Через 10-15 хвилин в сковороду до м'яса додати цибулю з гарбузом, за смаком додати сіль і перець. Додати також розрізані навпіл помідори.

  • 04

    Духовку розігріти до 180°C, поставити сковороду в духовку на 30-40 хвилин. Подавати гарячим.