Одними з головних страв на вірменському столі завжди були м'ясні. Тушкована баранина з гарбузом або пастинер - традиційна страва вірменської національної кухні. Основним м'ясним продуктом у вірменській кухні є баранина. Яловичину і свинину використовують рідше. Приготувати пастинер зовсім нескладно. Нарізану баранину спочатку обсмажують, а потім тушкують в духовці з попередньо обсмаженими до золотистої скоринки овочами: гарбузом і ріпчастою цибулею, а також помідорами. Інгредієнти прості, корисні і, що важливо, порівняно недорогі, а результат приготування Вас, без сумніву, порадує, так як страва виходить смачною, поживною, ароматною і яскравою за колірною гамою.
Гарбуз очистити від шкірки, нарізати на середні шматочки, подрібнити цибулю. Обсмажити гарбуз з цибулею на сковороді, до золотистої скоринки.
Баранину нарізати маленькими кубиками, обсмажити на топленому вершковому маслі, залити гарячою водою, щоб вода покрила м'ясо. Накрити сковороду кришкою, тушкувати на маленькому вогні.
Через 10-15 хвилин в сковороду до м'яса додати цибулю з гарбузом, за смаком додати сіль і перець. Додати також розрізані навпіл помідори.
Духовку розігріти до 180°C, поставити сковороду в духовку на 30-40 хвилин. Подавати гарячим.