Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Тушкована яловичина в пиві з цибулею
Тушкована яловичина в пиві з цибулею

Тушкована яловичина в пиві з цибулею

М'які, соковиті шматочки яловичини, тушковані в пиві з цибулею – рецепт для справжніх цінителів вишуканих м'ясних страв. Тушкування філе яловичини в пиві розкриває смак м'яса, надаючи йому тонкий, специфічний аромат житнього хліба і легку гіркоту хмелю. Пиво відмінно розм'якшує структуру м'яса, робить його ніжним і зберігає сік всередині. Краще всього використовувати живе пиво, термін зберігання якого менше семи днів. Перед подачею яловичину нарізати великими скибочками і полити пивним соусом з цибулею. Чим довше вистоїть яловичина в соусі, в якому вона тушкувалась, тим смачніше буде страва, а м'ясо м'якше.

Кількість порцій 4
Час приготування 285 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 600 г.
  2. 2. Філе яловичини — 1,2 кг.
  3. 3. Лавровий лист — 1,5 шт.
  4. 4. Пиво світле — 200 мл.
  5. 5. Олія рослинна — 2,5 ст. л.
  6. 6. Оцет винний червоний — 2 ч. л.
  7. 7. Сіль — 1,5 ч. л.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком

Етапи готування

  1. Цибулю очистити, нарізати півкільцями товщиною 6-7 мм. М'ясо нарізати на середні шматки, змастити олією, натерти сіллю і перцем.

  2. Поставити на вогонь велику сковороду з важким дном, влити рослинну олію, розігріти, викласти м'ясо в сковороду, обсмажити з усіх боків, протягом 15 хвилин. М'ясо викласти на тарілку, остудити.

  3. У велику каструлю з товстим дном, налити олію, розігріти, покласти цибулю, обсмажувати протягом 25 хвилин. Влити до цибулі пиво і оцет, помішуючи суміш, довести до кипіння. Додати в каструлю м'ясо, повторно довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою.

  4. Духовку розігріти до 175°C. Поставити каструлю з м'ясом в духовку. Випікати протягом 3,5 годин із закритою кришкою.

  5. Перед подачею витягнути лавровий лист, видалити з поверхні жир, остудити м'ясо протягом 20 хвилин.