М'які, соковиті шматочки яловичини, тушковані в пиві з цибулею – рецепт для справжніх цінителів вишуканих м'ясних страв. Тушкування філе яловичини в пиві розкриває смак м'яса, надаючи йому тонкий, специфічний аромат житнього хліба і легку гіркоту хмелю. Пиво відмінно розм'якшує структуру м'яса, робить його ніжним і зберігає сік всередині. Краще всього використовувати живе пиво, термін зберігання якого менше семи днів. Перед подачею яловичину нарізати великими скибочками і полити пивним соусом з цибулею. Чим довше вистоїть яловичина в соусі, в якому вона тушкувалась, тим смачніше буде страва, а м'ясо м'якше.
Цибулю очистити, нарізати півкільцями товщиною 6-7 мм. М'ясо нарізати на середні шматки, змастити олією, натерти сіллю і перцем.
Поставити на вогонь велику сковороду з важким дном, влити рослинну олію, розігріти, викласти м'ясо в сковороду, обсмажити з усіх боків, протягом 15 хвилин. М'ясо викласти на тарілку, остудити.
У велику каструлю з товстим дном, налити олію, розігріти, покласти цибулю, обсмажувати протягом 25 хвилин. Влити до цибулі пиво і оцет, помішуючи суміш, довести до кипіння. Додати в каструлю м'ясо, повторно довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою.
Духовку розігріти до 175°C. Поставити каструлю з м'ясом в духовку. Випікати протягом 3,5 годин із закритою кришкою.
Перед подачею витягнути лавровий лист, видалити з поверхні жир, остудити м'ясо протягом 20 хвилин.