Тушкована яловичина в пиві з цибулею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 4 г 45 хв

Тушкована яловичина в пиві з цибулею

М'які, соковиті шматочки яловичини, тушковані в пиві з цибулею – рецепт для справжніх цінителів вишуканих м'ясних страв. Тушкування філе яловичини в пиві розкриває смак м'яса, надаючи йому тонкий, специфічний аромат житнього хліба і легку гіркоту хмелю. Пиво відмінно розм'якшує структуру м'яса, робить його ніжним і зберігає сік всередині. Краще всього використовувати живе пиво, термін зберігання якого менше семи днів. Перед подачею яловичину нарізати великими скибочками і полити пивним соусом з цибулею. Чим довше вистоїть яловичина в соусі, в якому вона тушкувалась, тим смачніше буде страва, а м'ясо м'якше.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 600 г.
  • Філе яловичини - 1,2 кг.
  • Лавровий лист - 1,5 шт.
  • Пиво світле - 200 мл.
  • Олія рослинна - 2,5 ст. л.
  • Оцет винний червоний - 2 ч. л.
  • Сіль - 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити, нарізати півкільцями товщиною 6-7 мм. М'ясо нарізати на середні шматки, змастити олією, натерти сіллю і перцем.

  • 02

    Поставити на вогонь велику сковороду з важким дном, влити рослинну олію, розігріти, викласти м'ясо в сковороду, обсмажити з усіх боків, протягом 15 хвилин. М'ясо викласти на тарілку, остудити.

  • 03

    У велику каструлю з товстим дном, налити олію, розігріти, покласти цибулю, обсмажувати протягом 25 хвилин. Влити до цибулі пиво і оцет, помішуючи суміш, довести до кипіння. Додати в каструлю м'ясо, повторно довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою.

  • 04

    Духовку розігріти до 175°C. Поставити каструлю з м'ясом в духовку. Випікати протягом 3,5 годин із закритою кришкою.

  • 05

    Перед подачею витягнути лавровий лист, видалити з поверхні жир, остудити м'ясо протягом 20 хвилин.