Узвар "Пряний"
Кількість порцій - 12
Час приготування - 35 хв

Узвар "Пряний"

Ділимося з Вашим елементарним рецептом смачного узвару під назвою «Пряний». Чому пряний? – запитаєте Ви. Тому що спеції і сухофрукти, з якими зварений цей прохолодний напій, дарують йому настільки неповторний аромат і насичений смак, що кращої назви просто не підібрати. Найголовніше при приготуванні цього узвару – строго дотримуватися послідовності, в якій в сироп необхідно класти інгредієнти, тому що з перевареними фруктами напій буде несмачним. Правильну послідовність ми Вам виклали: залишилося лише взятися за нехитру справу – і надзвичайно смачний вітамінний напій для Вас і Ваших рідних готовий. Узвар можна зберігати в холодильнику в скляній тарі як звичайний компот.

Інгредієнти

  • Цукор - 200 г
  • Сушені груші - 100 г
  • Сушені яблука - 100 г
  • Сушені вишні - 100 г
  • Чорнослив - 50 г
  • Родзинки - 50 г
  • Мед - 2 ст.л.
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Гвоздика - 1 ч.л.
  • Лимон - 1/2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Сухофрукти залийте водою, дайте постояти 10 хвилин, ретельно промийте.

  • 02

    Розчиніть цукор у трьох літрах гарячої води, доведіть до кипіння, збавте вогонь, зніміть пінку.

  • 03

    До отриманого цукрового сиропу покладіть груші, за 5 хвилин - яблука, ще за 5 хвилин - вишні, родзинки, чорнослив.

  • 04

    Коли всі сухофрукти стануть м'якими, додайте мед і прянощі. Продовжуйте варити, за 5 хвилин покладіть лимон.

  • 05

    Ще трохи проваріть все, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятись у прохолодному місці.