Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю

Це морозиво два в одному - ваніль і шоколад. Тому-то цей десерт підійде всім - і любителям ніжної білосніжної ванілі, і гіркуватого і насиченого шоколаду. Особливістю цього десерту - цікавий інгредієнт - маскарпоне. Це італійський вершковий сир. Його досить часто використовують у приготуванні десертів, адже він ідеально підходить для них. Але їм можна навіть мазати бутерброди. Такий ось широко використаний сир буде доречний і в нашому десерті, він робить страву дуже ніжною і легкою. Врешті решт виходить смачний десерт для будь-якого гурмана, адже для кожного поціновувача смачного морозива знайдеться свій ласий шматочок. Для когось це ваніль, а для іншого - шоколад.

Інгредієнти

  • Вершки 33-35% - 200 мл.
  • Маскарпоне (або Альметте) - 250 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Шоколад - 200 г.
  • Какао - 3 ч. л.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад розтопити на водяній бані, налити у формочки. Поставити у морозилку на 30 хвилин.

  • 02

    Вершки збити, поки не почнуть густіти. Змішати з маскарпоне.

  • 03

    Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати до вершків з маскарпоне, перемішати.

  • 04

    Білки збити в піну. Додати у вершкову масу, акуратно перемішати.

  • 05

    Масу розділити на дві частини. В одну додати какао, перемішати. В іншу додати ваніль, перемішати.

  • 06

    У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу , наповнюючи їх до середини. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

  • 07

    Викласти масу, що залишилася, залишивши зверху 3-4 мм. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

  • 08

    На масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.

  • 09

    Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.