Це морозиво два в одному - ваніль і шоколад. Тому-то цей десерт підійде всім - і любителям ніжної білосніжної ванілі, і гіркуватого і насиченого шоколаду. Особливістю цього десерту - цікавий інгредієнт - маскарпоне. Це італійський вершковий сир. Його досить часто використовують у приготуванні десертів, адже він ідеально підходить для них. Але їм можна навіть мазати бутерброди. Такий ось широко використаний сир буде доречний і в нашому десерті, він робить страву дуже ніжною і легкою. Врешті решт виходить смачний десерт для будь-якого гурмана, адже для кожного поціновувача смачного морозива знайдеться свій ласий шматочок. Для когось це ваніль, а для іншого - шоколад.
Шоколад розтопити на водяній бані, налити у формочки. Поставити у морозилку на 30 хвилин.
Вершки збити, поки не почнуть густіти. Змішати з маскарпоне.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати до вершків з маскарпоне, перемішати.
Білки збити в піну. Додати у вершкову масу, акуратно перемішати.
Масу розділити на дві частини. В одну додати какао, перемішати. В іншу додати ваніль, перемішати.
У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу , наповнюючи їх до середини. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
Викласти масу, що залишилася, залишивши зверху 3-4 мм. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
На масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.
Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.