Ванільні кекси з родзинками
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Ванільні кекси з родзинками

Домашні десерти завжди цінувалися вище, ніж магазинні солодощі. Адже домашня випічка завжди свіжа (навіть ще тепла) і натуральна. Напевно, більшість діток воліють приготовані мамою пиріжки, тортики або кекси. Якщо ви хочете приготувати теж щось домашнє до чаю, тоді спробуйте зробити кекси за нашим рецептом. Це дуже повітряний і легкий десерт з родзинками. До речі, про родзинки. Вони зберігають в собі майже всі властивості свіжого винограду. А під час випікання ці корисні речовини нікуди не зникають. Так що поспішіть приготувати чудовий десерт з відмінним смаком і ароматом для своїх рідних і близьких.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно - 200 г.
  • Сметана - 300 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Ванілін - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Родзинки добре промити і ретельно висушити.

  • 02

    Збити яйця із цукром вінчиком.

  • 03

    Вершкове масло розтопити, дати охолонути і додати його в яєчно-цукрову суміш. А слідом додати і сметану, добре перемішати.

  • 04

    Потім в тісто додати борошно, дрібку ваніліну, знову добре перемішати.

  • 05

    Соду погасити оцтом і додати в тісто. А слідом додати родзинки і ретельно перемішати.

  • 06

    Готове тісто вилити у формочки для кексів і поставити формочки в розігріту до 200°С і випікати близько 30 хвилин до рум'яного кольору.