Ванільне печиво з вершковою начинкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Ванільне печиво з вершковою начинкою

Як порадувати своїх домашніх і рідних? Зробити це дуже просто: достатньо приготувати своїми руками щось смачненьке. Печиво з вершковою начинкою буде в самий раз. Воно виходить дуже м'яке і ніжне завдяки ваніліну і вершкам. Тому ніхто не може втриматися, щоб не спробувати його. Єдиний мінус цього печива - як і все хороше, воно швидко закінчується. Тому якщо у вас велика сім'я, то потрібно запасатися ним якомога більше. Його ніжний смак полонить кожного, а готувати печиво досить швидко. Тому ви можете випікати його хоч щодня, щоб у вас завжди було щось смачненьке під рукою, аби можна було пригостити і неочікуваних гостей.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 325 г.
  • Борошно - 400 г.
  • Цукор (можна ще менше) - 100 г.
  • Ванільний цукор - 3 ч. л.
  • Яйце (тільки білок) - 1 шт.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Цукрова пудра - 1 ст.
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Молоко - 1 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Покласти в миску вершкове масло, цукор, ванільний цукор, щіпку солі і білок. Збити міксером. Краще відразу насадкою для замішування тіста.

  • 02

    Поступово додати все борошно (350 г.) і сформувати кулю. Міситься тісто дуже легко, воно дуже еластичне і м'яке. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

  • 03

    Приготувати начинку. У невеликій каструльці перемішати до однорідності муку (3 ст. л.) з молоком. Довести до кипіння і готувати, помішуючи, 2 хвилини, щоб суміш загусла. Остудити до кімнатної температури. Окремо перемішати масло вершкове розм'якшене (125 г.), цукрову пудру, ванільний екстракт, сіль 1/4 ч. л., додати молочну суміш і добре все збити.

  • 04

    Розігріти духовку до 200°С. Тісто розкачати в тонкий пласт і вирізати формочкою печиво. Викласти на деко, застелене папером для випічки і запікати хвилин 10-15.

  • 05

    Готове печиво остудити і змастити начинкою. Має вийти близько 30 штук. Охолодити. Приємного апетиту!