Ванільний заварний крем
Кількість порцій - 3
Час приготування - 30 хв

Ванільний заварний крем

Заварний крем - це найсмачніша складова усіх тортів і тістечок. За що ми ще любимо цей десерт, так це за його універсальність. Напевно улюблені вами десерти мають легку смачну масу. Ми поспішаємо поділитися з вами кремом із додаванням ванілі. Дуже простий спосіб приготування десерту без особливих витрат. Ванільний десерт можна приготувати і для негаданих гостей. Поставити в холодильник крем, а коли друзі прийдуть, викласти крем в тарталетки і прикрасити. Влаштуйте їм свято дитинства і вони залишаться задоволені. Доповнити колекцію заварних кремів вже є чим, залишилося тільки приступити до приготування. Почнемо?!

Інгредієнти

  • Молоко - 1 ст.
  • Жовток - 3 шт.
  • Цукор - 50 г.
  • Крохмаль (кукурудзяний) - 20 г.
  • Вершкове масло - 25 г.
  • Ванілін - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Одну склянку молока налити в невелику каструлю. Додати ванілін і поставити на плиту. Накрити кришкою і дати молоку закипіти. Після цього залишити його на годину під закритою кришкою.

  • 02

    Жовтки збити з цукром і просіяним крохмалем. Молоко повторно прогріти і постійно збиваючи, влити в яєчну масу дуже тонкою цівкою.

  • 03

    Перелити отриману суміш в каструлю. Варити на повільному вогні до загустіння, постійно при цьому помішувати. Декілька хвилин і - готово! Зняти напівготовий ванільний крем з вогню і протерти його через сито.

  • 04

    Вершкове масло розм'якшити і ввести в крем. Вимісити ретельно до однорідності. Ванільний крем готовий!