Варення з білого винограду з лікером
Кількість порцій - 1
Час приготування - 50 хв

Варення з білого винограду з лікером

З давніх часів на Русі, кожна хазяйка піклувалася про заготовки, в їх числі і варенні. Мистецтву приготування солодкого десерту дівчат вчили з дитинства. Вважалося, що воно служить цінними ласощами і відмінними ліками. Традиція варити варення збереглася і сьогодні. Кожна старанна господиня, заготовлює на зиму це "солодке задоволення". Зазвичай, його варять з різних фруктів. Ми ж, пропонуємо вам незвичайний рецепт варення з винограду з лікером. Сказати, який виноград з 8000 сортів кращий - неможливо, оскільки кожен вид унікальний по своєму. Ще б пак! У такому достатку, можна знайти свій неповторний смак: солодко-кислі, з мускатним відтінком, з трав'янистим, з суничним присмаком. Для представленої страви обраний білий виноград - він відмінно зійдеться з лікером.

Інгредієнти

  • Лікер - 60 мг.
  • Білий виноград - 1 кг.
  • Лимон - 1 шт.
  • Цукор - 400 г.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати ягоди винограду: спочатку помити, розрізати навпіл і прибрати кісточки. У каструлю висипати виноград, додати сік одного лимона, 400 г цукру. Поставити в холодильник на 4 години.

  • 02

    Потім додати 60 мл лікеру. Поставити каструлю з ягодами на слабкий вогонь, довести до кипіння. Варити 20 хвилин. Остудити і знову поставити на вогонь до утворення потрібної консистенції.

  • 03

    У стерилізовані банки розкласти варення. Щільно закрити кришками. Можна зберігати і в холодильнику.