Вперше дерево фейхоа було виявлено в Бразилії європейцями наприкінці ХIX століття. Ця рослина привернула увагу людей тим, що вона вічнозелена, а також багатофункціональністю плодів. Адже з фейхоа роблять різні напої, соки, їдять в натуральному вигляді і навіть роблять варення, як у нашому рецепті. Плоди фейхоа багаті сахарозою, різними кислотами і йодом. Останнього в нашому організмі не вистачає дуже багатьом, тому і з'являються різні проблеми з ендокринною системою. Щоб цього уникнути, слід вживати фейхоа в різному вигляді. У тому числі і як варення. Ним можна мазати хліб, печиво або ж просто їсти ложкою.
Фейхоа промити проточною водою. Розрізати кожен плід навпіл.
За допомогою чайної ложки вийняти м'якоть.
Плоди посипати цукром і залишити на 20 хвилин.
Потім викласти в алюмінієву миску фейхоа і поставити на плиту, додати воду свіжевижатий сік лимона. Також додати цедру лимона, натерту на дрібній тертці.
Варити варення 10 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
Потім розлити варення по банках, накрити стерилізованими металевими кришками і простерелізувати 20 хвилин.