Варення із фейхоа
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Варення із фейхоа

Вперше дерево фейхоа було виявлено в Бразилії європейцями наприкінці ХIX століття. Ця рослина привернула увагу людей тим, що вона вічнозелена, а також багатофункціональністю плодів. Адже з фейхоа роблять різні напої, соки, їдять в натуральному вигляді і навіть роблять варення, як у нашому рецепті. Плоди фейхоа багаті сахарозою, різними кислотами і йодом. Останнього в нашому організмі не вистачає дуже багатьом, тому і з'являються різні проблеми з ендокринною системою. Щоб цього уникнути, слід вживати фейхоа в різному вигляді. У тому числі і як варення. Ним можна мазати хліб, печиво або ж просто їсти ложкою.

Інгредієнти

  • Фейхоа - 1 кг.
  • Лимон - 1 шт.
  • Вода - 200 мл.
  • Цукор - 800 г.

Етапи приготування

  • 01

    Фейхоа промити проточною водою. Розрізати кожен плід навпіл.

  • 02

    За допомогою чайної ложки вийняти м'якоть.

  • 03

    Плоди посипати цукром і залишити на 20 хвилин.

  • 04

    Потім викласти в алюмінієву миску фейхоа і поставити на плиту, додати воду свіжевижатий сік лимона. Також додати цедру лимона, натерту на дрібній тертці.

  • 05

    Варити варення 10 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.

  • 06

    Потім розлити варення по банках, накрити стерилізованими металевими кришками і простерелізувати 20 хвилин.