Варення із гарбуза і брусниці
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Варення із гарбуза і брусниці

Варення - всім знайоме з дитинства, корисне солодке частування. У кожній родині намагаються приготувати його побільше і посмачніше. Але крім традиційних, які стали давно звичними видів цих ароматних ласощів з'являються нові, цікаві рецепти. Запропонований рецепт із їх числа. Завдяки незвичному, але дуже цікавому поєднанню брусниці та гарбуза, варення виходить смачним і корисним. А наявність в рецепті кориці і гвоздики забезпечує варенню із гарбуза і брусниці тонкий приємний аромат.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500 г.
  • Брусниця - 1 кг.
  • Цукор - 250 г.
  • Кориця - 5 г.
  • Гвоздика - 2 г.

Етапи приготування

  • 01

    Брусницю перебрати, промити, відкинути на сито і дати стекти воді.

  • 02

    Потім брусницю засипати цукром і варити 30 хвилин, часто помішуючи.

  • 03

    Гарбуз очистити, нарізати шматочками, з'єднати з брусницею, додати гвоздику і корицю.

  • 04

    Готовність визначити по м'якості гарбуза.