Варення із чорної смородини
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Варення із чорної смородини

На радість любителям солодощів, особливо варення, представляємо рецепт варення із чорної смородини. Таке варення варили ще наші бабусі. Єх, як воно смачно пахло... Залишилися тільки спогади, такі теплі і легкі про той час. А ще варення можна було намазати на хліб і їсти цей прекрасний бутерброд з варенням, запиваючи молоком. О, це була, напевно, сама вишукана солодість дітей кількох поколінь, аж до початку цього сторіччя. Це потім почнуть з'являтися супермаркети з їх достатком солодощів. Але, погодьтеся, що домашнє варення із чорної смородини просто намазане на хліб для дітей набагато корисніше, ніж усі ці тістечка з кремами. Тому привчайте ваших дітей харчуватися правильно і здорово.

Інгредієнти

  • Вода - 300 мл.
  • Смородина чорна - 1 кг.
  • Цукор - 1,3 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Помити смородину. Засипати в каструлю, додати цукор і воду.

  • 02

    Поставити на вогонь каструлю, довести до кипіння, варити 8-10 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.

  • 03

    Гаряче варення розлити в стерилізовані банки, закрити кришками. Перевернути догори дном, залишити поки повністю не охолоне.