На радість любителям солодощів, особливо варення, представляємо рецепт варення із чорної смородини. Таке варення варили ще наші бабусі. Єх, як воно смачно пахло... Залишилися тільки спогади, такі теплі і легкі про той час. А ще варення можна було намазати на хліб і їсти цей прекрасний бутерброд з варенням, запиваючи молоком. О, це була, напевно, сама вишукана солодість дітей кількох поколінь, аж до початку цього сторіччя. Це потім почнуть з'являтися супермаркети з їх достатком солодощів. Але, погодьтеся, що домашнє варення із чорної смородини просто намазане на хліб для дітей набагато корисніше, ніж усі ці тістечка з кремами. Тому привчайте ваших дітей харчуватися правильно і здорово.
Помити смородину. Засипати в каструлю, додати цукор і воду.
Поставити на вогонь каструлю, довести до кипіння, варити 8-10 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки, закрити кришками. Перевернути догори дном, залишити поки повністю не охолоне.