Варення із хурми й апельсина
Кількість порцій - 2
Час приготування - 50 хв

Варення із хурми й апельсина

Зварити варення в домашніх умовах зовсім неважко. Вам не буде потрібно якихось особливих навичок або вправності. Всього лише п'ятдесят хвилин і у вас може бути готове прекрасне, корисне і ароматне варення із хурми й апельсина. Таке варення буде чудово поєднуватися з чаєм. А ще його добре використовувати, як доповнення до десертів. Наприклад, таким варенням відмінно поливати кульки морозива. Морозиво буде набагато смачнішим. А ще добре таке варення буде поєднуватися із смаженими гарячими млинцями. До того ж, таке комбіноване варення з даних фруктів дуже корисне і його необхідно вживати, щоб поліпшити травлення і подолати безсоння.

Інгредієнти

  • Хурма - 500 г.
  • Цукор - 1,5 ст.
  • Апельсин - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Помити і почистити від шкірки хурму, порізати на шматочки. Додати в каструлю разом з цукром. Апельсин помити, зняти цедру і вичавити сік. Додати в каструлю половину отриманої цедри і вичавлений сік.

  • 02

    Поставити каструлю на вогонь, варити 20 хвилин, помішуючи.

  • 03

    Для отримання більш однорідного варення викласти масу в блендер, перемолоти, повернути на вогонь, варити ще 10 хвилин на повільному вогні.

  • 04

    Простерилізувати банки і кришки, розлити гаряче варення по банках.