Хочете, аби літо тривало у вашому будинку цілий рік? Приготуйте варення з інжиру за нашим рецептом, і тоді в будь-який час року у вашому будинку буде по-літньому світло і сонячно. Це надзвичайно смачне і запашне варення можна використовувати і як начинку на пироги, і замість крему на тортик, і навіть додавати в кашу, коли ваш маленький вередун відмовляється від сніданку. А можна просто побалувати себе під час вечірнього чаювання холодним грудневим вечором. Смак його нагадає вам шум морського прибою жарким літнім вечором, і романтичну вечерю на пустельному кримському березі. І знову поманить вас вітер далеких мандрівок в далекі спекотні країни.
Інжир промити, наколоти кожен плід в декількох місцях.
Цукор висипати в каструлю, додати воду, зварити сироп, довести до кипіння, додати підготовлені плоди інжиру. Забрати каструлю з вогню, залишити до ранку.
Після, варити на сильному вогні 20-30 хвилин, до готовності, знімаючи пінку.
Простерилізувати банки, заповнити їх гарячим варенням, додати гвоздику, щільно закрити кришками.