Варення із інжиру
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Варення із інжиру

Хочете, аби літо тривало у вашому будинку цілий рік? Приготуйте варення з інжиру за нашим рецептом, і тоді в будь-який час року у вашому будинку буде по-літньому світло і сонячно. Це надзвичайно смачне і запашне варення можна використовувати і як начинку на пироги, і замість крему на тортик, і навіть додавати в кашу, коли ваш маленький вередун відмовляється від сніданку. А можна просто побалувати себе під час вечірнього чаювання холодним грудневим вечором. Смак його нагадає вам шум морського прибою жарким літнім вечором, і романтичну вечерю на пустельному кримському березі. І знову поманить вас вітер далеких мандрівок в далекі спекотні країни.

Інгредієнти

  • Інжир - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Гвоздика - 10 шт.
  • Вода - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Інжир промити, наколоти кожен плід в декількох місцях.

  • 02

    Цукор висипати в каструлю, додати воду, зварити сироп, довести до кипіння, додати підготовлені плоди інжиру. Забрати каструлю з вогню, залишити до ранку.

  • 03

    Після, варити на сильному вогні 20-30 хвилин, до готовності, знімаючи пінку.

  • 04

    Простерилізувати банки, заповнити їх гарячим варенням, додати гвоздику, щільно закрити кришками.