Вареники на пару
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Вареники на пару

Всі ми знаємо, якими смачними виходять вареники, якщо приготувати їх в домашніх умовах. Ніякі магазинні не можуть з ними зрівнятися. Адже все, що приготовлено дома, зроблено з душею і яккомога краще. Істинно нашу, традиційну страву можна приготувати так, що вона буде менш калорійною і більш корисною. Багатьом відомо, що страви, приготовані на пару, набагато кориснішы. Людям, у яких проблеми з кишковим трактом або шлунком, прописують дієту, в якій слід готувати всі страви на пару. Не сумнівайтеся, вареники від такого способу приготування гіршими не стануть. А тим більше, що завжди можна їсти їх з варенням або сметанкою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 500 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Кефір - 1 ст.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком
  • Сода - 1 ч. л.
  • Кисломолочний сир - 400 г.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просіяти в миску, всипати сіль, цукор і соду. Ретельно перемішати, вбити одне яйце, влити кефір, замісити тісто. Викласти готове тісто на стіл, трохи присипаний борошном. Замісити тісто руками, до отримання однорідної маси. Накрити рушником, залишити на півгодини настоятися.

  • 02

    Поки тісто настоюється, розім'яти кисломолочний сир виделкою в мисці, додати яйце, цукор і сіль. Ретельно змішати.

  • 03

    Розділити тісто на дві половини. Скачати ковбаску розміром 2,5-3 см. Нарізати шматочки по 2 см. Кожен шматочок розкачати качалкою в коло. У середину викласти чайну ложку сиру. З'єднати краї і пальцями защипнути.

  • 04

    Налити в широку каструлю воду. Зверху на каструлю покласти марлю, закріпити резинкою. Накрити зверху кришкою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, викласти по 4 вареника на марлю, накрити кришкою, варити 5 хвилин. Готові вареники викласти в посуд, змастити вершковим маслом. Подавати з варенням.