Оскільки вареники - страва дуже давня і стара(але при цьому залишається дуже популярною), то не дивно, що існує дуже багато варіантів їх приготування. По-перше, існують деякі зміни і варіації в приготуванні тіста. Але вони не настільки різноманітні, як сама начинка. Бо чого тільки кулінарії не придумують, щоб зробити страву більш новою і цікавою. От і придумали більш дієтичний варіант для тих, хто не так сильно любить м'ясо, як рибу. Або ж для тих людей, які віддають перевагу різноманітності навіть в таких простих і буденних стравах, як вареники. Ви можете подавати їх з таким же соусом, як і до інших страв з риби.
Просіяти борошно, замісити з теплою водою. Замішувати поки тісто не стане м'яким та еластичним. Накрити рушником і залишити на півгодини.
Зняти шкуру з вареної риби, відокремити філе від кісток. Філе дрібно нарізати. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Поставити на вогонь сковороду, викласти цибулю нарізану, підсмажити до золотистого кольору. Змішати готову цибулю із рибою, ретельно перемішати.
Тісто розділити на кілька невеликих шматків, розкачати качалкою, викласти в центр кожного начинку, з'єднати краї.
Варити вареники в солоній воді. При подачі посолити і поперчити, додати свіжу зелень для прикраси.