Тісто для вареників робиться з пшеничного борошна. Зазвичай воно прісне, але буває і дріжджовим, і на кефірі. Все залежить від того, яка у вас начинка. Але вареники з гарбузом - таку страву ви не пробували точно. І хоча страва така досить сезонна(тільки в період, коли дозріває гарбуз), все ж вам варто спробувати приготувати їх, оскільки вони того варті. Як відомо, в гарбузі дуже багато корисних вітамінів, деякі з яких навіть не зустрічаються більше ні в яких продуктах. Крім того, такі вареники виходять дуже солодкі, вони буквально тануть у роті. А якщо ще їх помазати медом або варенням, то смак вийде просто незабутнім.
У миску вбити яйце, вилити воду, додати борошно і сіль. Замісити круте тісто.
Очистити гарбуз, натерти на крупній тертці, додати цукор, змішати, залишити на 30 хвилин. Після, гарбуз трохи віджати.
Тісто розділити на кілька невеликих шматків, розкачати качалкою, викласти в центр кожного начинку, з'єднати краї.
При подачі полити зверху медом.