Вареники староруські
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Вареники староруські

Багато віків тому, скуштувавши турецьку дюшвару, наші предки придумали нову страву. З того часу вареники зайняли одну із головних позицій в украинскій кухні. В багатьох областях країни вони стали обрядовою стравою Так , на второй день свадьбы в старину подружки невесты приходили в гости к молодой с варениками , а женщины несли вареники породіллі. Ми пропонуємо вам приготувати цю страву по старинному рецепту під назвою вареники староруські. Пухке м яке тісто в поєднанні з начинкою із ліверу, жареної цибулі і сушених грибів в котрий таз підтвердили примовку, що шлях до серця чоловіка проходить через шлунок. Побалуйте свого коханого нашими варениками!

Інгредієнти

  • Серце яловиче - 100 г.
  • Легені яловичі - 200 г.
  • Гриби сушені - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ст.
  • Молоко - 1,5 ст.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Сметана - 0,5 ст.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У холодній воді промити легеню і серце. Зварити, після прокрутити через м'ясорубку. Подрібнити цибулю, обсмажити на сковороді в олії, додати до меленого ліверу. Обсмажити масу з цибулі та ліверу.

  • 02

    Помити сушені гриби, зварити, дрібно нарізати, обсмажити і додати у фарш.

  • 03

    Змішати в мисці воду, молоко і сіль. На стіл висипати борошно гіркою, зробити в центрі ямку, вливати поступово молочну суміш і розбити яйця. Замісити тісто. Додати рослинну олію.

  • 04

    Розкачати тісто качалкою, вирізати кола. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї. Варити в підсоленій воді. При подачі прикрасити свіжою зеленню.