Теляча печінка по-прованськи
Кількість порцій - 3
Час приготування - 40 хв

Теляча печінка по-прованськи

Поза сумнівами, печінка - це чи не найкорисніша частина нутрощів. Готувати печінку можна різними способами. Багато що залежить і від того, теляча це печінка, або куряча і т.д. Наш рецепт повинен вам сподобатися, бо він дуже смачний і корисний. Вимочене м'ясо в молоці стає більш м'яким і ніжним. Таке м'ясо буквально тане на губах. Зелень додає приємний смак і аромат страві. Теляча печінка по-прованськи - це дуже смачно, разом з картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром за вашим бажанням. Ми ж скажемо, що така страва точно припаде вам до смаку, адже готувати її досить просто і швидко, а вечеря виходить дуже смачною і поживною.

Інгредієнти

  • Теляча печінка - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Зубчик часнику - 5 шт.
  • Петрушка - 40 г.
  • Гілочка чебрецю - 1 шт.
  • Прованські трави - 5 г.
  • Борошно - 15 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Олія - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Ріпчасту цибулю, часник почистити та порубати дрібними кубиками. Петрушку промити, дрібно порубати та змішати з цибулею, часником, чебрецем та прованськими травами. Телячу печінку вимочити в молоці хвилин 30.

  • 02

    Печінку нарізати шматочками в один сантиметр. Обваляти печінку в суміші борошна, перцю та солі. Розігріти сковорідку та смажити півтори хвилин з кожної сторони.

  • 03

    Печінку зняти та покласти в тепле місце або прикрити фольгою. До олії, що залишилася після обсмаження, засипати зелень та обсмажити її протягом двох хвилин, постійно помішуючи.

  • 04

    Посипати зеленню та подавати з картопляним пюре.