Веганський "Наполеон" з висівками
Кількість порцій - 1
Час приготування - 2 г

Веганський "Наполеон" з висівками

Запропонований рецепт відноситься до веганскої кухні. Вегани вживають в їжу лише продукти рослинного походження. "Наполеон" із веганських продуктів нічим не гірше звичайного "Наполеона". Готується він приблизно так само, що і звичайний, з тією лише відмінністю, що не містить жирів тваринного походження, яєць і звичайного молока. Кілька порад по процесу приготування. Воду на етапі приготування тіста потрібно вливати поступово. Її може знадобитися більше або менше, ніж вказано в рецепті: все залежить від клейкості борошна. Тісто має вийти пружним. На етапі випічки потрібно стежити, щоб не пригоріли края коржів. Щоб добре просочитися, торт повинен провести в холодильнику не менше восьми годин.

Інгредієнти

  • Соєве молоко - 500 мл.
  • Екстракт ванільний - 1 ч. л.
  • Цукор - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 600 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Висівки - 4 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування крему змішати в каструлі  85 г.цукру, соєве молоко і ванільний екстракт. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Окремо змішати 100 мл. води з 65 г. борошна, влити приготовану суміш у каструлю з киплячою молочною сумішшю. Перемішати. Варити протягом 3-5 хвилин до загустіння маси.

  • 02

    Для приготування тіста змішати в мисці 520 г. борошна, сіль, цукор (за смаком) і висівки. Додати 3 ст. л. рослинної олії, розтерти до грудочок. Додати 200 мл. води, замісити тісто. Розділити тісто на 6-8 частин, розкачати кожну в пласт за розміром форми для випікання. Спекти коржі по черзі в духовці протягом 20-30 хвилин при температурі 180ºС.

  • 03

    Остудити готові коржі. Один корж залишити для прикраси. Решту викласти один на другий, змащуючи між ними кремом. Корж,який залишився, розламати на крихти, посипати зверху на торт. Також присипати зверху товченими горіхами. Поставить на ніч у холодильник для просочення.